Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cum consumi Aloe Vera

Cum consumi Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă medicinală extrem de utilă, ce face parte din familia crinului. Seamană cu un cactus, are frunze groase cu ghimpi pe margini şi culoarea variază de la gri la verde aprins. Se găseşte în Africa, Asia, America Centrală şi de Sud şi în sudul Europei. Este o plantă minune, dar totul depinde cum consumi aloe vera pentru a putea beneficia de efectele ei din plin.

Aloe vera este utilizată de către femeile din India pentru a-şi menţine frumuseţea şi pentru a lupta împotriva efectelor îmbătrânirii.
Această plantă medicinală este compusă din două elemente principale:
– Gelul – care se găseşte în frunze
– Esenţa – care este derivată din suc, obţinut din învelişul gros, exterior

Esenţa conţine substanţe active cu un efect puternic laxativ, o cantitate mare este îndepărată în timpul extracţiei. Cantităţile mici rămase, contribuie la eficacitatea plantei ajutand la funcţionarea stomacului, a ficatului şi a intestinelor. Gelul din Aloe Vera conţine multe elemente active: peste 18 aminoacizi, acizi organici, vitamine, minerale, hormoni şi steroli, enzime şi polizaharide.

Efectele Aloe Vera asupra activităţilor de baza din organism:
•Efecte antiinflamatoare
•Efecte antibacteriane
•Stimulează imunitatea
•Refacerea generală a ţesuturilor

Acţiunea antiinflamatoare a plantei se datorează unei enzime care ajută la reducerea inflamarii excesive atunci când este aplicată pe piele, ceea ce duce la reducerea durerii. În Aloe Vera se găsesc şi câţiva steroizi vegetali care acţionează ca agenţi antiinflamatori.

Gelul formează un strat protector la nivelul tractului intestinal care rezistă până la câteva zile. Acesta calmează ţesuturile intestinale şi contribuie la vindecarea colitelor, ulcerelor şi candidozelor.

Un compus din plantă, glucomanatul este responsabil pentru proprietăţile de stimulare a sistemului imunitar. Astfel, planta ajută la protejarea şi detoxifierea organismului, atâta timp cât ştii cum să consumi aloe vera.

Aloe Vera are un important rol în videcarea ţesuturilor deterioare. Hidratează şi vindecă rănile. În cazul în care te arzi din cauza soarelui, aplică gelul pe zona afectată şi vei veeda cum iritatia va dispărea în câteva ore, iar pielea se va calma.

Efectele calmante, răcoritoare şi de tonifiere ale plantei sunt utile şi pentru femeile la menopauză. Acestea au tendinţa de a avea deficienţe ale compuşilor şi nutrienţilor care hrănesc ficatul. Femeile la menopauză au ficatul obosit. Sucul de aloe tonifică ficatul şi îl detoxifică fiind foarte indicat.

Există studii care au demosntrat şi un rol antidiabetic al sucului de Aloe Vera. O linguriţă de suc de Aloe Vera dimineaţa regelază glicemia şi normalizează nivelul trigliceridelor din sânge.

Aloe are şi un efect general de calmare şi de umezire a organelor şi poate fi utilizat şi ăn tratarea febrei, hepatitei sau a herpesului.

Cum consumi Aloe Vera

Aloe Vera are un gust foarte plăcut dacă este amestecat cu suc de fructe. Un sfert de pahar de suc de aloe adăugat în trei sferturi de pahar de suc de pere sau mere. Este delicios.

Un pahar de suc cu Aloe Vera consumat de două ori pe zi, dimineaţa şi seara vă va ajuta să vă simţiţi mai bine, mai relaxate şi mai energice.

Afla din ce sunt facute cele 8 masti miraculoase pentru ten

Comments

comments

Lasă un răspuns