Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Cum poți evita ciclurile menstruale anovulatorii și favoriza ovulația regulată

Cum poți evita ciclurile menstruale anovulatorii și favoriza ovulația regulată

cicluri menstruale anovulatorii

În secolul XI s-a descoperit că secretul fertilității feminine constă în favorizarea unei ovulații regulate, mai mult decât orice altceva. Însă, pentru a ne putea îngriji mai bine de acest aspect, trebuie, înainte de toate, să înțelegem cum funcționează acest mecanism deosebit.

De-a lungul ciclului menstrual au loc diverse reacții în organism, care îi permit femeii să rămână însărcinată. În momentul în care începe menstruația, o parte a creierului, glanda hipofiză și ovarele comunică între ele. În consecință, anumiți hormoni care sunt eliberați ajung în sânge și transmit ovulelor mesajul de a crește. Astfel se ajută sistemul reproductiv să se pregătească de sarcină și apoi urmează ovulația, adică expulzia ovulului dominant (cel care s-a dezvoltat cel mai mult). Dacă ovulul se întâlnește cu spermatozoizii și este fecundat, putem spune că a avut loc concepția.

Exista, însă, si cicluri menstruale anovulatorii, care se caracterizează prin faptul că ovulația nu a avut loc, iar acest aspect nu este observat de femei, deoarece apar sângerări care pot fi confundate ușor cu o menstra obișnuită. În mod normal, menstruația începe când endometrul sau mucoasa uterului se acumulează și este eliminată la 12 până la 16 zile după ovulație. Într-un ciclu anovulator, impulsul care declanșează ovulația lipsește, dar endometrul poate fi în continuare eliminat și poate provoca sângerări atunci când nu se mai poate susține singur sau când nivelul de estrogen scade.

Ciclurile anovulatorii apar, de cele mai multe ori, după prima menstruație, la pubertate, după o sarcină, ori înainte de menopauză.

Alte motive pentru care femeile au astfel de cicluri pot include cauze precum:

  • perturbări ale ovarelor sau ale glandei hipofize
  • anumiți factori de sănătate, dezechilibre hormonale pronunțate, sindrom ovarian polichistic
  • renunțarea recentă la anticoncepționale
  • alăptarea
  • stresul emoțional și fizic de durată, efortul exagerat sau prea mult sport
  • obezitatea, pierderea excesivă în greutate, stilul de viață nesănătos.

Din păcate, multe femei descoperă că au anumite probleme de fertilitate, din cauza cărora nu pot rămâne gravide – cum ar fi cele de natură hormonală – abia în momentul în care merg la medic.

Urmărește acest scurt video în care Dr. Adrian Danciug – medic specialist obstetrica-ginecologie vorbește despre ciclurile anovulatorii și soluțiile pe care le propune pentru susținerea naturală a ovulației regulate:

În cazul în care și tu suspectezi că nu ovulezi la fiecare ciclu, poți apela cu încredere la produsele din gama ProFecund. Produsele ProFecund conțin o gamă completă de ingrediente care cresc fertilitatea, ce includ: Vitex, Maca, Quatrefolic (forma naturală de acid folic), mioinovitol, zinc, seleniu, Coenzima Q10, , dar si altele.

Există multe recenzii pozitive și mărturii video ale părinților care au folosit ProFecund. Acestea, dar și studiile realizate de specialiști indică faptul că aceste suplimente au numeroase beneficii în creșterea fertilității feminine și masculine:

  • Cresc șansele de dezvoltare a unei sarcini, deoarece ajută în reglarea ovulației și a ciclului menstrual, în echilibrarea nivelului de acid folic necesar înainte de instalarea sarcinii, în stimularea dinamicii intime a cuplului.
  • Sunt recomandate și femeilor care doresc să rămână mai repede însărcinate, dar și celor care suferă de infertilitate din cauza sindromului ovarelor polichistice (ex. produsul ProFecund INO).

Femeile care vor să afle perioada maximă de fertilitate, respectiv acel interval de timp când au șanse reale de a rămâne gravide, pot folosi teste de ovulație de la ProFecund care arată creșterea de hormon luteinizant (LH) în urină. Asta se întâmplă în perioada fertilă și arată că ovulația va avea loc în 24-36 de ore.

cicluri menstruale anovulatorii

 

Sursă: Agenția PROMOdesk

Sursă foto: Pixabay, profecund.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns