Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cum să câștigi lupta cu stresul cotidian, folosind uleiuri esențiale?

Cum să câștigi lupta cu stresul cotidian, folosind uleiuri esențiale?

uleiuri esentiale

Femeia modernă, față în față cu stresul cotidian

Între tehnologie și feminism, viața ar fi trebuit să fie mai ușoară pentru femeia modernă. Cu toate acestea, mii de reprezentate ale sexului frumos, femei importante de carieră, ocupate și din plin în alertă, se îneacă frecvent în stresul cotidian.

Stresul și manifestările sale reprezintă cea mai profundă criză pentru femeile din secolul XXI. Corpurile vulnerabile par că nu sunt proiectate să funcționeze optim în lumea noastră contemporană, în care sunt agasate de haos, multi-tasking și agende pline de responsabilități.

Din fericire, există câteva trucuri care te pot ajuta să pui limite stresului ce se hrănește cu forța și energia ta, iar unul din cele mai importante se referă la utilizarea uleiurilor esențiale.

Ai auzit de uleiuri esențiale terapeutice?

Uleiurile esențiale sunt lichide puternic aromate și concentrate, ce se obțin în laboratoare speciale din plante, flori și fructe, prin tehnici avansate de extracție. Mai multe cercetări sugerează că terapia cu unele uleiuri esențiale poate favoriza relaxarea minții și ameliorarea stresului.  

Iată 3 uleiuri esențiale ce pun stresul la pământ

  1. Ulei esențial de lavandă

Unul din cele mai cunoscute și îndrăgite uleiuri esențiale în aromaterapie, lavanda, este apreciat pentru efectele sale liniștitoare asupra corpului și minții umane. Un studiu apărut în publicația Journal of Nursing Practice arată că pulverizarea unui spray cu 3% ulei de lavandă pe haine, s-a dovedit eficientă pentru reducerea stresului la locul de muncă timp până la 3- 4 zile.

  1. Ulei esențial de Ylang Ylang

Mai puțin cunoscut publicului larg, acest ulei esențial folosit deseori în aromaterapie, are puteri miraculoase în combaterea stresului cotidian, atât de prezent în viața femeilor moderne. Un mic studiu publicat în 2012 a sugerat că dispersarea acestui ulei în camera de lucru, poate duce la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului hormonilor de stres.

  1. Ulei esențial de portocal

Ca femeie de carieră, mamă și soție, uneori te poți simți copleșită de tăvălugul responsabilităților care țin de tine. Când vrei să te relaxezi, răsfață-ți simțurile cu ulei esențial de portocal. Aroma sa dulce și recreativă poate diminua vizibil stresul și îți poate oferi confortul psihic de care ai atât de multă nevoie.

Există multe alte uleiuri esențiale eficiente împotriva stresului, dar partea bună este că formulele combinate au cel mai puternic impact. De exemplu, Roll-On de la Puressentiel conține un mix de 12 uleiuri esențiale, printre care mușețel roman, lavandă, salvie, ylang ylang, toate cu proprietăți de relaxare și limitarea stărilor de nervozitate.

Cum folosești practic aceste uleiuri esențiale împotriva stresului?

Poți găsi uleiurile esențiale preț avantajos pentru relaxare într-o varietate de produse, inclusiv în săruri de baie și formule de masaj.

Un alt mod eficient de a profita de mirosul reconfortat și calmant al uleiurilor esențiale este să folosești un difuzor de cameră. Atmosfera din spațiul în care lucrezi sau te relaxezi va fi imediat învăluită într-o perdea de calm și vei simți cum te vei elibera de stres.

De asemenea poți folosi produsele tip roll-on, cum este Puressentiel Stress cu 12 uleiuri esențiale terapeutice, care se poate aplica direct pe piele, la tâmple, în zona gâtului și la încheietura mâinilor.

Cine ar fi crezut că răspunsul la marea criză a stresului ce atacă femeia modernă se află în esențe tari, îmbuteliate în sticluțe minuscule? Poți elibera și tu puterea vindecătoare a uleiurilor esențiale pentru un plus de relaxare, astâmpăr spiritual și pace. Pentru mai multe utilizari uleiuri esentiale vizitează essentia.

 

 

Studii/surse:

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/ijn.12229

http://www.scielo.br/scielo.php?pid=S0080-62342014000300492&script=sci_arttext

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2017/7217619/

 

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: EnvatoElements, essentia.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns