Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Cura cu struguri

Cura cu struguri

Pana nu demult, strugurii erau considerati buni doar pentru deserturi si vin. Insa de cand efectul terapeutic le-a fost dovedit in laborator, strugurii au devenit materie prima pentru o numeroase medicamente. Totusi, consumul lor in stare naturala ramane inegalabil si pentru placerea gustativa, si pentru efectul curativ, de detoxificare si slabire. Dar pentru asta, trebuie sa fie consumati cu tot cu samburi si coaja.

Cat si cum?

Chiar daca pare incredibil, cura consta in consumul a 1-2 kg de struguri pe zi. Nu deodata, ci treptat, inlocuind incetul cu incetul celelalte alimente. Astfel, in functie de necesitati, poti opta pentru:

  • CURA BLANDA – se consuma alternativ si alte alimente pe langa struguri.
  • CURA MEDIE – timp de doua zile pe saptamana, nu se consuma nimic altceva decat 1,5 -3 kg de struguri pe zi.
  • CURA INTENSIVA – incepe cu o perioada de acomodare de trei zile, in care strugurii se consuma progresiv (in prima zi: o jumatate de kilogram, in a doua zi: 1 kg; in a treia: 1,5 kg). Dupa aceasta perioada, in care digestia si metabolismul se obisnuiesc cu fructul, urmeaza cinci zile in care se consuma exclusiv struguri.

Cura de struguri intensiva se soldeaza si cu scaderea destul de drastica in greutate. Daca rezisti sa o tii cel putin o luna si faci miscare cel putin 30 de minute pe zi, poti sa pierzi pana la 10 kg pe luna. Fara sa te simti sleita dupa aceea!

 

 

Beneficii

Cura de struguri ajuta in:

  • OBEZITATE: toate cele trei tipuri de cura au ca rezultat evident o scadere in greutate prin eliminarea masiva a toxinelor si lichidelor stocate in tesuturi.
  • BOLI DE FICAT (hepatita, sechele posthepatice): cura cu struguri cel putin o data pe an, timp in care nu se consuma alimente grase, greu de digerat, prajeli.
  • AFECTIUNI BILIARE: dispepsie, colecistita, prevenirea litiazei biliare.
  • CONSTIPATIE: stimularea digestiei si peristaltismului intestinal.
  • GUTA: eliminarea masiva de acid uric.
  • ANEMIE: sunt recomandati indeosebi struguri negri si rosii, care contin importante substante antianemice, vitamine, enzime si minerale.
  • HIPERTENSIUNE: cu precadere formele usoare.

Lasă un răspuns

Sus