Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cura de primavara

Cura de primavara

 

Primavara este minunata, cu exceptia asteniei de primavara care este epuizanta si duce la scaderea randamentului si a fortei de munca. Solutia este cura de primavara. Astenia de primavara este o suferinta aproape inevitabila, dar din fericire este o  afectiune care trece in 10 zile daca respecti meniul indicat de cura de primavara.

Cura de primavara inseamna un amestec de alimente pe care le poti procura usor in aceasta perioada si care sunt surse excelente de vitamina C, magneziu, vitamina E, seleniu, fier si calciu.

Vitamina C este un antioxidant puternic, stimuleaza organismul sa faca fata agresiunilor exterioare, stimuleaza absorbtia de fier, in conditiile in care absenta fierului intretine senzatia de oboseala). magneziu este esential pentru absorbtia calciului, dar si pentru celula nervoasa, iar vitamina E si seleniul sustine in egala masura metabolismul, activitatea tiroidei (foarte solicitata primavara) si celula nervoasa.

Cura de primavara inseamna un aport crescut de vitamina C. Cele mai bune surse: citricele dar si legumele de iarna, adica conopida si varza la care se adauga trufandalele in frunte cu patrunjelul si ceapa verde.

Pe lista alimentelor din cura de primavara intra fructele uscate si nucile, alunele, migdalele si semintele crude. Acestea iti satisfac nevoia de magneziu, mineral in absenta caruia senzatia de oboseala devine permanenta. Magneziul este esential pentru permeabilitatea celulara, carentele se manifesta prin dureri musculare si articulare, crampe. Doza zilnica de magneziu necesara unui adult este de la 360 miligrame la 420 de miligrame, acest nivel fiind foarte rar atins prin alimentatie. Toate aceste alimente aduc si doze crescute de vitamina E, dar si alte grasimi saturate sanatoase.

Carnea rosie este o sursa de oligoelemente esentiale care te mentin in forma.
Cel mai mare aport de fier il aduce carnea rosie. Nici excesul, nici eliminarea acesteia din alimentatie nu sunt recomandate. Intre 300 si 400 de grame pe saptamana este cantitatea ideala.

Seleniu este un alt mineral foarte activ in combaterea asteniei de primavara si a oboselii. Se gaseste in toate tipurile de carne. Recomandarea este: o portie de carne alba pe zi.

Calciul este ultimul ingredient in pilula care combate astenia de primavara.
Lactatele degresate dar si spanacul si conopida, impreuna cu migdalele si sucul de portocala asigura necesarul zilnic de calciu.

Formula magica pentru cura de primavara inseamna doua portocale pe zi, stafide cate incap in causul palmelor si vreo 4-5 nuci. Mai poti adauga doua fructe de kiwi sau doua banane. Formula te ajuta sa te pui pe picioare rapid. Cura poate fi urmata vreme de 7-10 zile cu efecte miraculoase.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns