Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > De ce este bine să bei ceai de musetel

De ce este bine să bei ceai de musetel

O ceaşcă de ceai de muşeţel este un moment de maximă relaxare. Aroma şi gustul ceaiului de muşeţel se împetesc cu câteva beneficii excepţionale.

Iată câteva din beneficiile pe care le aduce o ceasca de ceai de muşeţel.

► Persoanele care beau frecvent ceai de muşeţel, ceea ce înseamnă, în medie de două până la şase ori pe săptămână prezentau un risc cu 70% mai mic de cancer tiroidian. După 30 de ani de consum regulat de ceai de muşeţel, acest risc scade cu aproximativ 80%.

Ce aroma de ceai prefera fiecare zodie

► Ceaiul de muşeţel ameliorează durerile de stomac şi simptomele sindromului de intestin iritabil, precum şi refluxul gastroesofagian, crampele specifice sindromului premenstrual, balonarea şi durerile de încheieturi, iar asta se datorează uleiurilor esenţiale precum alfa-bisabolol şi matricină, care au proprietăţi antiinflamatorii.

Ceai verde, negru, alb sau rosu?

► De asemenea, ceaiul de muşeţel este eficient în tratarea colicilor bebeluşilor, a direei şi a febrei. De regulă, se recomandă ca la copiii sub cinci ani să nu se administreze mai mult de jumătate de ceaşcă de ceai de muşeţel pe zi.

De ce trebuie sa bei ceai de menta

► De asemenea, ceaiul de muşeţel este excelent pentru prevenirea răcelilor de sezon şi pentru întărirea sistemului imunitar, datorită substanţelor cu efect antibacterian şi detoxifiant.

8 ceaiuri care fac minuni

► Muşeţelul face minuni şi în cazul persoanelor care se confruntă cu insomnii şi anxietate. O ceaşcă de ceai de muşeţel băută cu 30-45 de minute înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor.

► Este important de adăugat că ceaiul de muşeţel este contraindicat femeilor însărcinate şi ar trebui evitat de persoanele cu probleme ale sângelui pentru care anticoagulantele sunt contraindicate. (Otilia Ignat)

Sursa foto: FreeDigitalPhotos

 

Comments

comments

Lasă un răspuns