Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > De ce este sanatoasa carnea de curcan

De ce este sanatoasa carnea de curcan

Despre carnea de curcan se spune ca este cel mai sanatos tip de carne. Afirmatia este corecta. Iata de ce este carnea de curcan sanatoasa.

Un element esentiale care face diferenta in ceea ce priveste calitatea pe care o are carnea de curcan este modul in care a fost crescut acesta. Pasarile crescute pe pamant, in mod traditional au cel mai scazut nivel de grasimi si cea mai mare concentratie de proteine.

Unul dintre marile avantaje pe care le are carnea de curcan este acela ca o mare parte din grasime poate fi usor indepartata, aceasta concentrandu-se in piele. Pentru ca are putine grasimi, carnea de curcan se usuca foarte usor, astfel ca cea mai buna forma de preparare este prin coacere in vase acoperite.

Ce contine carnea de curcan?

In 100 de grame de carne de curcan se afla o doza masiva de triptofan, respectiv 118% din cantitatea zilnica necesara, 24% din necesarul zilnic de proteine, 0,7 grame de grasimi, 13% din necesarul de sodiu, 6% din necesarul de potasiu, 46% din necesarul de vitamina B2, 44% din necesarul de vitamina B6, 29% din necesarul de fosfor si 9% din necesarul de fier, precum si 13% din necesarul zilnic de zinc.

Am enumerat doar cei mai importanti nutrienti, dar carnea de curcan contine un amestec de 80 de substante nutritive in proportii mai mari sau mai mici.

O alta caracetristica a carnii de curcan este o valoare mica a indicelui glicemic ceea ce o face ideala in cazul persoanelor care sufera de diabet.

Triptofanul, continut in cantitate mare in carnea de curcan este un aminoacid care este un precursor pentru un hormon care combate stresul si care regleaza ritmul somn-veghe.

E bine de stiut

Pieptul de curcan fara piele este cea mai slaba carne.

100 de grame de piept de curcan contin doar 0,5 grame de grasimi, de aceea poate fi inclusa cu incredere in regimul celor care au probleme cu greutatea.

Carnea de curcan este o sursa bogata in proteine, mai bogata decat puiul, vita sau porcul.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns