Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > De ce nu trebuie sa te temi de nastere

De ce nu trebuie sa te temi de nastere

Nu stii daca vei avea o nastere usoara sau nu. Insa, cu ajutorul celor dragi si a personalului medical, gandeste-te ca totul va fi bine.

1. Nasterea este un proces natural, prin care au trecut si mama si bunica ta. Nu trebuie sa privesti acest eveniment cu teama. Cursurile prenatale iti pot fi de mare ajutor si iti vor mai alunga din temeri.

2. Nu uita ca exista si solutii care te vor ajuta sa nasti cu mai putin durere sau chiar fara anestezia epidurala.

3. Incerca sa nu mai fii panicata si fricoasa. Aceste sentimente cresc riscul declansarii travaliului prematur si a unei nasteri mai greoaie.

4. Pe parcurul nasterii este bine sa fie alaturi de tine cineva drag, cum ar fi partenerul, mama sau sora. Intreab-ti medicul cu care vei naste daca poate asista la nastere si o persoana apropiata.

5. Este foarte important ajutorul potrivit la timpul potrivit. De aceea, spune-i moasei sau doctorului tot ceea ce simti in timpul travaliului sau al nasterii, ca sa iti poata oferi ajutorul de care ai nevoie.

6. Unele lucruri nu pot fi controlate, cum ar fi intensitatea durerilor travaliului. Dar, cu ajutorul personalului medical si a indicatiilor primite de la acesta, totul poate decurge mai usor. De exmeplu, in timpul travaliului este indicat sa te plimbi pentru a reduce din dureri.

7. Fiecare nastere este o experienta unica. De aceea, chiar daca prima data ai nascut usor, nu poti fi sigura ca si a doua nastere va fi la fel.

Comments

comments

Lasă un răspuns