Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > De ce sunt alimentele bio mai sănătoase

De ce sunt alimentele bio mai sănătoase

La modul general se cunoaște faptul că alimentele bio, provenite din culturi eco sau produsele animale provenite de la animale care sunt crescute în condiții naturale și hrănite cu alimente bio, sunt mai bune decât cele produse în mod industrial fie cî este vorba despre agricultură sau zootehnie.

Alimentel bio sunt mai sănătoase nu doar pentru că în compoziția lor nu se mai regăsec pesticide, antibiotice sau hormoni ci și pentru că proprietățile lor nutritive sunt net superioare celor provenite în mod clasic. Spre exemplu, mărul cultivat în mod convențional conține în jur de 30 de substanțe artificiale, concentrate în coajă, chiar și după spălare. Produsele organice conțin cu cel puțin 50% mai multe vitamine, minerale, enzime și fitoelemente comparativ cu cele convenționale.

Alimentele bio sunt foarte bogate în crom natural, în condițiile în care cromul este un micronutrient deficitar în dieta modernă și se găsește în concentrații cu până la 78% mai mare în alimentele ecologice. Seleniul este un antioxidant puternic care ne protejează de radicalii liberi și are un nivel de concentrare în alimentele organice mai mare cu 400% față de cele convenționale. La fel se ântâmplă și cu arhicunoscutul calciu. Calciul are se găsește în proporție de până la 70% mai mare în alimentele ecologice, față de cele clasice. Litiul, folosit în tratarea diverselor forme de depresie, este cu 200% mai concentrat în alimentele ecologice, iar magneziul, mineral veșnic deficitar în organismul omului modern, cu 140% mai mult în alimentele eco.

Lactatele bio provin din ferme în care animalele nu sunt tratate și hrănite cu amestecuri de antibiotice, hormoni și alte medicamente care promovează creșterea producției este bogat în probiotice, în omega-3 și sărac în omega-6 (ceea ce este ideal). Încărcat cu peste 60 de enzime digestive, factori de creștere și imunoglobuline (anticorpi), enzime ce sunt distruse în timpul pasteurizării, bogat în vitamine (A, B, C, D, E și K) în forme bioprezente și un amestec foarte echilibrat de minerale (calciu, magneziu, fosfor și fier), a căror absorbție este sporită de Lactobacilli vii, laptele crud conține mult acid linoleic conjugat (CLA) și colesterol neoxidat benefic.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns