Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medicina naturista > Dieta anticancer

Dieta anticancer

 

Dieta anticancer este un stil de viata. Nu vorbim despre o dieta care urmareste scaderea in greutate, ci de consumul constant de alimente recunoscute ca avand un puternic efect anticanceros.

Dieta anticancer este un alt argument cara arata ca totul trece prin farfurie si ca starea noastra generala de sanatate, si pe timp scurt, si pe timp lung, depinde de ceea ce mancam in fiecare zi. Se considera ca aceasta dieta anticancer inseamna includerea in alimentatia zilnica a cel putin unul din aceste alimente.

Iata care sunt alimentele din dieta anticancer si care este actiunea lor

Ceaiul verde

Beneficiile pe care le aduce ceaiul verde sunt uriase. Ceaiul verde contine polifenoli care impiedica dezvoltarea de noi vase de sange ce hranesc tumorile. Este, de asemenea, un puternic antioxidant si detoxifiant. O serie de compusi unici, care exista doar in ceaiul verde au capacitatea de a distruge celulele canceroase.

Sucul de rodii

Rodia si sucul acesteia sunt cunoscute pentru proprietatile lor. Sucul de rodii, dar si fructele intregi contin substante cu efect antioxidant si antiinflamator. Sucul de rodii poate reduce dezvoltarea si incetineste raspandirea celulelor de tip canceros.

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida

Toate aceste legume sunt o garantie pentru siguranta sanatatii pe termen lung, daca sunt consumate constant. Toate au o particularitate care le face alimente esentiale in dieta anticancer. Varza de Bruxelles, broccoli si conopida contin doua molecule specifice cu puternic efect anticancer. Concret acestea determina neutralizarea unor substante cu efect cancerigen si previn transformarea celulelor precanceroase in tumori maligne.

Usturoiul, ceapa si prazul

Compusii gasiti in usturoi, ceapa si praz au capacitatea de a distruge celulele cu ADN modificat, celule considerate factorul declansator al maladiilor canceroase. Cele trei legume sunt foarte active mai ales in cazul celulelor canceroase localizate in colon si previn aparitia cancerului de san, plamani si prostata. In plus, studii recenta au probat ca cei care consuma de 15 ori pe luna oricare din aceste legume  in stare cruda au un risc mai mic de a face de cancer de rinichi.

Soia

Este dovedit faptul ca femeile din Asia, mai consumatoare de soia, au o incidenta foarte redusa a cancerului de san. Soia este bogata in izoflavone, aceste substante fiind cele care combat cancerul. Este insa activa si benefica doar soia naturala, nu si cea modificata genetic.

Portocalele, lamaile si grapefrutul

Toate aceste fructe contin flavonoide si compusi care stimuleaza eliminarea carcinogenilor din organism, adica acele celule cu ADN modificat.

Ciocolata neagra

Sunt unanim recunoascute efectele pozitive pe care le are consumul de cacao naturala si ciocolata neagracu peste 70% cacao. Efectul pozitiv este adus de numerosi antioxidanti, polifenoli si proantocianidine. De fapt, un patrat dintr-o astfel de ciocolata contine de doua ori mai multe asemenea substante decat un pahar cu vin rosu si aproape la fel de multe ca o ceasca cu ceai verde. Aceste molecule incetinesc cresterea celulelor canceroase si limiteaza vasele de sange care le hranesc.

Citeste si cele 10 reguli fundamentale care te feresc de cancer

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus