Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Dieta cu trei mese pe zi

Dieta cu trei mese pe zi

Lupta împotriva surplusului de kilograme pare a fi un scop greu de atins, majoritatea dietelor presupunând mese cât mai sărace în alimente şi kilocalorii. Un grup de cercetători de la Universitatea Purdue din West Lafayette, Indiana, au ajuns la concluzia că trei mese pe zi, în timpul cărora mănânci pe săturate, pare a fi metoda sigură de a slăbi. Potrivit experţilor, în acest mod, scăderea în greutate este mult mai radicală decât dacă mănânci foarte puţin.

Organismul persoanelor supraponderale este obişnuit cu o cantitate mare de mâncare. Scăderea bruscă a cantităţii de mâncare are acelaşi efect asupra organismului ca şi înfometarea. Astfel că privarea corpului de nutrienţii de care are nevoie face ca scăderea în greutate să fie una lentă şi dificilă. În aceste condiţii persoanele care au fost supuse unei diete drastice prezintă un risc crescut de a reveni la excese şi prăjeli după terminarea regimului.

Mesele dese nu sunt benefice pentru controlul apetitului

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au monitorizat timp de 12 săptămâni un grup de 30 de persoane supraponderale, cu o greutate apropiată, care a fost împărţit în două categorii. Primul grup trebuia să mănânce şase mese pe zi, în timp ce al doilea doar trei mese.

Rezultatele au arătat că persoanele care mâncau consistent de trei ori pe zi au reuşit să piardă 25 la sută din masa corporală, în timp ce subiecţii care mâncau puţin, dar de şase ori pe zi, au scăpat de 14 la sută din surplus. Cercetătorul adaugă că există o concepţie greşită privind frecvenţa meselor atunci când vrem să scădem în greutate. Chiar dacă se spune că e mai bine să mănânci puţin şi des, aceste mese nu sunt benefice pentru controlul apetitului, adevărata problemă a persoanelor supraponderale.

O altă observaţie desprinsă de-a lungul cercetării a fost că persoanele care mâncau mai multe proteine, indiferent dacă erau de origine animală sau vegetală, mâncau mai puţin seara sau chiar erau dispuse să renunţe la această masă. Singura condiţie în cazul cărnii era aceea că trebuie să fie lipsită de grăsimi.

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns