Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Dieta de detoxifiere cu portocale

Dieta de detoxifiere cu portocale

 

 

Dieta de detoxifiere cu portocale este o cale eficienta, placuta si simpla, prin care poti scapa de toxine si de cateva kilograme. Dieta cu portocale este la fel de eficienta ca si dieta cu lamaie.

Dieta cu portocale trebuie precedata de o perioada, de cel putin o saptamana in care sa elimini complet din alimentatie produsele procesate, sucurile carbogazoase, orice produse de tip fast-food si dulciurile concentrate. Este indicat sa reduci consumul de cafea.

Durata dietei de detoxifiere cu portocale poate varia de la un minimum trei zile, pana la o saptamana, zece zile. Scopul dietei este acela de a pune intr-un fel in repaos tudul digestiv si de a sustine procesul de eliminare al toxinelor, concomitent cu o infuzie de vitamina C, alte vitamine si minerale. Daca respecti dieta pe o perioada mai lunga, pe langa detoxifiere, poti pierde pana la 3-4 kilograme. Dieta de detoxifiere cu portocale te ajuta sa-ti cureti tenul, din interior si sa scapi de unele dintre problemele legate de sanatatea pielii.

Dieta de detoxifiere cu portocale recomanda consumul de suc de portocale, preparat in casa.

Secretul sta in a consuma sucul de portocale imediat ce a fost facut. Pe parcursul zilelor de dieta poti bea pana la 7-8 pahare (de dimensiuni medii) cu suc de portocale proaspat. Este recomandat ca cea mai mare parte din pulpa fructului sa o adaugi in suc, pentru ca, in felul acesta, vei beneficia de un aport suplimentar de fibre, aport foarte necesar, mai ales daca prin dieta cu portocale urmaresti atat o detoxifiere generala a organismului, cat si scaderea in greutate.

Afla si celelalte secrete ale dietei de detoxifiere cu portocale.

Eficienta dietei cu portocale este data de continutul mare de vitamina ce pe care aceste fructe il contin. Vitamina C este unul dintre cei mai puternici si mai activi antioxidanti, care combat producerea radicalilor liberi. In 100 de grame de fruct sunt 53 de miligrame de vitamina C. La efectele benefice aduse de vitamina C se adauga cantitatea importanta de potasiu – un mineral „specializat” in detoxifiere, dar si calciul care are capacitatea de a dezintegra celule adipoase.

Dieta regleaza constantele biologice ale organismului

O alta calitate a portocalelor este aceea ca reduc aciditatea sangelui, iar prin aceasta intervin in procesele de reglare a tuturor constantelor biologice. In portocalele sunt 170 de fitonutrienti specifici si 60 de flavonoide, cu efecte antioxidante si antiinflamatori. Portocalele contin si vitamina A, dar si vitamine din grupul B, precum si cupru, sulf si fier. Sarace in sodiu, portocalele coapte au doar 10% fructoza ceea ce le face extrem de utile in dietele pentru scaderea in greutate.

Masti naturale pentru fiecare tip de ten

  • Daca vrei, nimic nu te opreste sa mananci portocalele intregi. Una la fiecare masa. Dar continua sa bei si suc de portocale.
  • In momentul in care incepi dieta bea un pahar cu suc de portocale de fiecare data cand simti ca iti este foame.
  • Bea un pahar de suc de portocale la inceputul fiecarei mese.
  • In paralel respecta o dieta sanatoasa si incearca la fiecare masa – trei principale si doua gustari, sa reduci numarul caloriilor, dar fara sa te infometezi.

Dieta de detoxifiere cu portocale nu are contraindicatii si poate fi repetata o data, in fiecare sezon.

Comments

comments

Lasă un răspuns