Esti aici

Dieta libaneza

Tabule este un produs specific libanez si totodata o mancare dietetica si sanatoasa. Ingredientul de baza este graul zdrobit, combinat cu multe legume crude: rosii, ceapa, patrunjel, menta, zeama de lamaie si ulei de masline.

Regimul de viata libanez

Feluri de mancare: supa de linte, supa de iaurt, salate de legume crude cu masline si zeama de lamaie; branza de vaci cu legume rase; salata de rosii cu ceapa si patrunjel, pasta de naut, chiftelute din soia, orez cu linte si ceapa prajita; frigarui de vita sau berbecut cu multe legume crude sau spanac.

Condimentul de baza este coriandru.

De ce nu se ingrasa

Mesele sunt echilibrate din punct de vedere nutritional. Sunt bogate in vitamine, minerale si oligoelemente si putin grase. Consuma foarte multa zeama de lamaie, patrunjel si coriandru, alimente ce stimuleaza arderile si faciliteaza digestia, in plus, legumele consumate in cantitati mari asigura un tranzit digestiv optim.

Trucuri de slabit

Gateste doar cu ulei de masline (fara prajeala), garniseste salatele cu multe rosii si patrunjel. Satietatea se va instala repede si vei reduce cu peste 70 kcal la fiecare masa.

Evita

Pasta de naut pentru ca are multe calorii, carnea de miel pentru ca se digera greu si are calorii multe (inclusiv grasimi ascunde). De asemenea, deserturile specifice acestei bucatarii: baclavale, sarailii, creme de gris si zahar ars.

O masa echilibrata – consuma salate de legume crude cu carne slaba la gratar, grau inmuiat 30 de minute in apa si combinat cu multe legume crude ori salata de legume cu branza de vaca.

La restaurant – friptura de vita sau peste si salata de cruditati.

Comments

comments

Lasă un răspuns