Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Dieta marocana

Dieta marocana

Regimul de viata marocan

Pranzul este la ei masa principala. O masa tipica incepe cu o serie de salate reci sau salate calde, urmeaza o portie medie de cuscus cu carne (vita de obicei, oaie mai rar) si legume sau o supa din legume. Mananca lipie (paine nedospita) la fiecare masa, dar nu foarte multa. Masa se termina cu o ceasca de ceai de menta.

Alte mancaruri traditionalehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/05/marocart1.png

Mancarea de naut si cea de linte sunt alte preparate satioase din bucataria marocana. Salatele au multa zeama de lamaie, ulei de masline. Consuma multe fructe uscate si alune, nuci caju si fistic. Condimentele cele mai des utilizate sunt scortisoara, chimenul, ghimbirul, piperul, boiaua de ardei iute, anasonul, menta, patrunjelul, semintele de susan si sofranul. Beau lapte batut si mananca branza de vaca. Din cand in cand, includ in dieta lor pestele, in special tonul.

Fast-food de ocazie

Din anii ’80, fast-foodul a patruns si in Maroc… o bagheta ori o lipie umpluta cu salata si omleta sau carne taiata fin (la alegere, vita, oaie sau ton) insotita de un pahar cu lapte batut.

De ce nu se ingrasa

Cerealele sunt combinate cu numeroase legume si fructe si putine grasimi. Cand consuma carne, folosesc multe condimente, care faciliteaza digestia. Beau ceai verde sau de menta in cantitati mari.

Trucuri de slabit

Consuma salata de legume la fiecare masa. Daca optezi pentru cuscus, limiteaza cantitatea la cinci linguri si completeaza cu multe legume si pui (echivalentul unei palme si fara piele). O salata de morcov ras iti va intregi masa, va aduce satietate si… putine calorii.

Evita

  • pastele
  • carnea grasa
  • patiseriile, respectiv baclavalele
  • deserturile care abunda de zahar

O masa echilibrata – cuscus cu legume (morcovi, dovlecei, napi, ceapa) ori cuscus cu spanac si pui perpelit pe gratar plus un pahar cu lapte batut ori o salata mare de legume cu branza. Ca desert, o portocala cu scortisoara.

La restaurant – salata de legume cu pui si suc de portocale.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus