Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Dovleacul, medic de toamna

Dovleacul, medic de toamna

 

Dovleacul sau bostanul portocaliu este un aliat de nadejde pentru sanatatea ta! Pentru beneficii reale este recomandat consumul in exces. Nu are contraindicatii si este foarte gustos.

De la semintele gustoase si pana la pulpa frageda si aromata, tot ce poti consuma de la dovleacul cel bogat in vitamine si minerale iti face bine. Calitatile lui naturiste sunt cunoscute din batrani, de pe vremuri in care oamenii de la tara isi alinau durerile de articulatii cu lapte de bostan (semintele decojite se zdrobesc pana devin o pasta care se fluidizeaza cu apa). Semintele de dovleac sunt indicate si copiilor, pentru ca nu sunt toxice si nu cad greu la stomac. Afla totul despre beneficiile semintelor de dovleac.

Iata cateva afectiuni pentru care poti apela la doctorul dovleac:

Cistita – piseaza 200 g seminte de dovleac si adauga peste ele o jumatate de litru de apa fiarta. Lasa la racit si consuma acest “ceai” de-a lungul zilei, intre mese.

Sterilitatea
– uleiul extras din seminte de dovleac regleaza activitatea hormonala feminina, favorizand astfel sarcina.

Parazitii intestinali – sunt anihilati printr-o cura cu seminte de dovleac. Si uleiul din seminte este foarte eficient in acest caz.http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/06/dovleacul-1.jpg

Obezitatea – de multele kilograme in plus scapi si daca manaci zilnic dovleac copt (cam 1 kg), foarte bun in metabolizarea grasimilor. Unde mai pui ca e foarte satios!

Insomnia – inainte de a te baga in pat, bea suc proaspat de dovleac amestecat cu putina miere.

Constipatia – daca esti o mare amatoare de dovleac, elimini problema tranzitului deficitar daca mananci zilnic pe stomacul gol dovleac crud. Il poti “asorta” cu o lingura cu tarate de grau sau cu seminte de in.

Diabet – dovleacul regleaza glicemia si reduce colesteorul. Activitatea tuturor organelor este redresata, in cazul diabeticilor, prin consumul constant de  pulpa de dovleac, sub forma preferata: cruda, fiarta sau coapta in cuptor.

O idee de preparae a dovleacului este supa de dovleac.

 


Sus