Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Efectele plantelor aromatice

Efectele plantelor aromatice

Efectele plantelor aromatice asupra organismului sunt diferite, iar preparatele naturiste trebuie alese cu multă atenţie, deoarece anumite proprietăţi ale ingredientelor pot accentua o afecţiune în loc să aducă relaxare şi detensionare. Află cum foloseşti plantele aromatice şi care sunt efectele pe care le produc.

Alege plantele aromatie, fie ca atare, fie sub formă de ulei sau esenţe, în funcţie de scopul urmărit şi respectă indicaţiile de dozaj. Iată, în linii generale care sunt efectele plantele aromatice.

Pentru relaxare. Sunt indicate preparatele cu lavandă, coajă de portocal, mentă şi eucalipt – folosite sub formă de uleiuri volatile. Principiile active ale plantelor au o acţiune benefică de destindere, la nivelul masei musculare.

Pentru combaterea stresului. Sunt recomandate preparatele care conţin mentă, eucalipt, salvie, busuioc, lavandă, brad.

Pentru combaterea insomniei. Sunt indicate preparate care conţin extracte de plante cu proprietăţi calmante: lavandă, scorţişoară, nucşoară.

Pentru combaterea stărilor depresive, plantele aromatice recomandate sunt mentă piperata, ylang-ylang, busuioc, lămâie.

Pentru combaterea anxietăţii. Cele mai indicate sunt preparatele pe bază de ienupăr, pin, santal şi brad.

Poţi să foloseşti oricare din aceste uleiuri si plante aromate dacă nu urmăreşti un scop în sine sau le poţi combina pentru aromaterapie. Foloseste aceste esenţe pentru a face un potpuriu de arome naturale pentru casa ta, sau pentru a-ţi induce o anume stare de spirit. Efectele plantele aromatice asupra psihicului uman sunt foarte intense, nu produc dependenţă şi pot îmbunătăţii starea de spirit.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns