Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Fructele se mananca, nu se beau!

Fructele se mananca, nu se beau!

Sucurile naturale, chiar dacă sunt preparate din fructe sănătoase, curate și bio pot dăuna sănătății, dacă este depășită cantitatea de 200 de mililitri zilnic, cantitate considerată maximă. În cazul copiilor sucul de fructe este chiar și mai dăunător. 

Ideea ca sucurile naturale de fructe este benefică sănătății este foarte gravă și dăunătoare mai ales în dieta copiilor care vor consuma mereu cu plăcere suc în locul fructelor întregi.

Fructele și legumele se mănâncă, nu se beau. Asta este regula. Mâncându-le, beneficiem și de fibrele alimentare, care au rol atât de bun, au un rol extrem de complex. Fructele conumate întregi încetinesc absorbția hidraților de carbon și nu se solicită pancreasul, fixează o parte din lipide în interiorul tubului digestiv, combat constipația, previn cancerul de colon, proprietăți care lipsesc complet sucului de fructe. Acestea din urmă cresc secreția de insulină, stilulează foamea și tulbură echilibrul aciditășii gastrice dacă sunt consumate în cantități mai mari de 200 de mililitri.

Mai mult există tendința de a bea sucuri în loc de apă. Hidratarea organismului se face cu apă, iar consumul de sucuri nu trebuie să devină un obicei zilnic pentru că este extrem de nociv.

Fresh-urile de fructe se pot consuma, cel mai bine la masa de dimineață, dar niciodată mai mult de 100 – 200 de mililitri și nicioadtă în fiecare zi. Mai mult nu trebuie să oferi copilului suc în locul fructului. Diferența dintre suc și fruct este uriașă!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns