Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Frumoasa si sanatoasa

Frumoasa si sanatoasa

Exercițiile blânde de yoga pot fi practicate acasă, de preferință în fiecare dimineață. După mai multe săptămâni, vei observa că trupul tău este suplu, puternic și mai frumos.

Toate femeile își doresc o siluetă frumoasă, mușchi tonificați, piele radioasă și o dispoziție interioară plăcută, care se răspândește ca un câmp energetic în jurul lor și îi molipsește pe toți cei cu care vin în contact. Tot ce ai de făcut, spun instructorii de yoga, este să exersezi măcar de 3-4 ori pe săptămână câteva exerciții simple (asane), care lucrează întreg corpul, în față și în spate, de la vârfurile picioarele până la cap. Posturile includ fortificarea mușchilor, răsucirea corpului și îmbunătățirea echilibrului. În felul acesta, îți vei sculpta trupul, care va deveni mlădios și suplu, vei căpăta un echilibru fizic și psihic excelent și o bună legătură cu pământul și vei simți cum crește încrederea în tine.

Iată câteva exerciții eficiente care pot fi efectuate acasă! Întreaga secvență durează 15-20 de minute și, dacă este efectuată dimineața, te va ajuta să fii în formă toată ziua. După mai multe săptămâni de practică, vei observa că trupul tău este frumos, mai elastic și mai tonic.

Exercițiul 1

Pentru șolduri, partea interioară a coapselor, abdomen și umeri

Depărtează picioarele la două lățimi de umeri. Îndoaie piciorul drept până formează un unghi de 90 de grade și îndreaptă degetele de la picior către exterior. Ridică brațele paralel cu solul și cu picioarele, la nivelul umerilor, cu palmele orientate în jos. Expiră și inspiră de cinci ori pe nas cât timp menții poziția. Schimbă piciorul și repetă exercițiul.

Exercițiul 2

Pentru spate, glezne și picioare

Stai cu picioarele apropiate, umerii relaxați și brațele pe lângă corp. Inspiră adânc și ridică brațele deasupra capului, cu palmele orientate una spre alta. Îndoaie genunchii, împingând fundul în spate. Acest exercițiu lucrează mușchii de la picioare și întărește genunchii.

Exercițiul 3

Pentru mușchii fesieri, partea posterioară a coapselor

Din poziția culcat pe spate, cu picioarele îndoite și brațele pe lângă corp, ridică bazinul. Presează podeaua cu palmele pentru a ridica trunchiul. Pe sol rămân doar picioarele, capul și umerii. Menține poziția și respiră adânc de 5-10 ori, apoi repetă exercițiul de trei ori. Postura este foarte eficientă pentru fund și partea din spate a coapselor.

Exercițiul 4

Pentru toate zonele spatelui

Din poziția culcat pe burtă și brațele pe lângă corp, cu palmele orientate spre podea, ridică brațele întinse deasupra capului. Ridică apoi picioarele, capul și pieptul, menținând poziția cât timp respiri adânc de cinci ori. Încearcă să ridici cât mai mult trunchiul și picioarele pe măsură ce respiri. Repetă mișcarea de 3-4 ori.

Exrcițiul 5

Pentru tot corpul

Din poziția stând în genunchi, cu picioarele ușor depărtate și sprijinindu-te pe vârfurile degetelor de la picioare, lasă-te ușor pe spate. Te poți sprijini punând palmele pe zona lombară sau direct pe călcâie. Menține poziția timp de cinci respirații și repetă exercițiul de 3-4 ori!

Articol preluat din ediția de aprilie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Dana Verescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns