Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Ginseng si echinaceea. Utile sau nu?

Ginseng si echinaceea. Utile sau nu?

Un sistem imunitar puternic este indispensabil pentru a avea o sănătate bună. Deci, va trebui să întreţinem şi să ne asigurăm o bună eficienţă a sistemului imunitar. Unele plante, printre care cele mai laudate sunt ginseg și echinaceea, sunt cunoscute pentru proprietăţile lor în ceea ce priveşte menţinerea şi întărirea sistemului nostru imunitar.

Numeroşi factori sunt cunoscuţi pentru slăbirea sistemului imunitar, cum ar fi îmbătrânirea, dieta greşită, lipsa somnului, stresul, stilul de viaţă sedentar, etc. Este posibil să luptăm împotriva acestor factori, dar, de asemenea, şi să întărim sistemul imunitar prin alte mijloace, cu ajutorul plantelor de exemplu.

Vorbim despre ginseng și echinaceea și despre utilitatea lor reală.

echinaceea și ginsengGinsengul stimulează sistemul imunitar. Ginsengul este utilizat în mod tradiţional pentru tonifierea organismului. Este recunoscut pentru stimularea apărării imunitare şi, prin urmare, ajută organismul să se apere împotriva agresiunilor şi dezechilibrelor cauzate de diverşi factori. Ginsengul se găseşte sub formă de rădăcină pulbere (capsule) sau rădăcină întreagă utilizată pentru decoct. Este recomandată o doză zilnică de 0,5 la 2 g sau 4 g în funcţie de specia de ginseng şi fiecare cură nu trebuie să depăşească trei luni.

Ginsengul este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, copiilor şi persoanelor cu hipertensiune arterială. În caz de diabet, boli de inimă sau tratament anticoagulant, este recomandat să discutaţi cu medicul dumneavoastră în prealabil. Consumul excesiv de ginseng poate provoca reacţii adverse: nervozitate, insomnie, iritabilitate, diaree, tensiune arterială mare, palpitaţii.

În plus se recomandă evitarea consumul de ginseng împreună cu doze mari de cofeină.

Echinacea previne infecţiile. Această plantă este originară din Statele Unite ale Americii. Datorită proprietăţilor sale imunostimulatoare, echinacea este eficientă atunci când sistemul de apărare al organismului este slăbit şi apar răceli, gripă şi bronşită. Această plantă este cunoscută pentru a întărirea rezistenţei la infecţii. Atenţie echinacea nu înlocuieşte tratamentele convenţionale, cum ar fi antibioticele.

Se recomandă să nu luaţi echinacea pentru mai mult de 8 săptămâni consecutive. Ca şi în cazul ginsengului este de preferat limitarea consumului pentru stimularea prelungită a sistemului imunitar.

În cele din urmă, pentru a întări sistemul imunitar, putem folosi, de asemenea, probiotice, numite şi „bacterii bune” care merg în componenţa florei noastre intestinale.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns