Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Greseli frecvente in administrarea de medicamente la copii

Greseli frecvente in administrarea de medicamente la copii

În acest context, îţi prezentăm rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu publicat recent în revista „Pediatrics.” Acesta arată că, la fiecare opt minute, un copil primeşte medicamentul greşit sau în doza incorectă.

Peste un sfert din aceste erori au loc la copii mai mici de un an. Cu cât este mai mic copilul, cu atât riscul de medicaţie greşită este mai ridicat.

Cum tratezi răceala bebeluşului

Cele mai frecvente greşeli în administrarea de medicamente la copii se fac cu siropurile pentru reducerea febrei (probabil pentru că acestea sunt mai frecvent utilizate cu copii mici, dar şi pentru că ele pot fi dificil de a măsura – deşi majoritatea au unităţi dozatoare), cum ar fi acetaminofen sau ibuprofen, urmate de medicamente contra alergiilor sau antibiotice.

 

A răcit. Ceaiuri sau antibiotice?

Un număr foarte mare de probleme s-au înregistrat în cazul suplimente nutritive, al tratamentelor homeopate şi al celor pe bază de plante.

Ce trebuie să ştii despre antitusive

Greşeli frecvente în administrarea de medicamente la copii

  • Administrarea dozei greşite;
  • Repetarea dozei;
  • Administrarea medicamentului la intervale de timp prea apropiate;
  • Administrarea medicamentului greşit;
  • Administrarea în locul greşit – în general, medicamentele se administrează pe cale orală, dar unele se aplică în urechi, nas, ochi, în funcţie de afecţiune.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns