Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Guma de mestecat cu bune si rele

Guma de mestecat cu bune si rele

Comercializată încă de la 1872, guma de mestecat nu este decât o gumă pe care o mestecăm în caz de respiraţie urât mirositoare. Guma de mestecat are câteva avantaje și dezavantaje. Vorbim despre guma de mestecat cu bune și cu rele și îți dezvăluim cateva din efectele pe care le are guma de mestecat asupra organismului nostru.

Elimina bacteriile din cavitatea bucală
Potrivit unui studiu publicat în revista franceza Plose One, dacă mestecăm gumă timp de 10 minute, dupa masă, sau din cand în când putem elimina până la 100.000 de bacterii din cavitatea bucală. Pentru ca acest lucru sa se întâmple, guma de mestecat ar trebui să fie fără zahăr, din cauză că zahărul hrăneşte bacteriile şi, nu trebuie mestecată mai mult de 10 minute. Dacă depăşim acest timp, guma nu mai reţine bacteriile şi acestea sunt reintroduse în gură.

Îmbunătăţeşte digestia
Conform unui studiu publicat în anul 2013, guma de mestecat stimulează întregul sistem digestiv după o intervenţie chirurgicală. Reluarea tranzitului intestinal ar fi accelerata in aceasta situaţie. Cu toate acestea, mestecatul gumei prea mult timp poate provoca balonare si flatulenţă cauzate de absorbţia excesivă de aer şi salivă.

Stimulează pofta de mâncare junk- food
Potrivit unui studiu american publicat într-o revista specializată, Eating Behaviours, guma mestecată înainte de masă, mai ales dacă are aromă de mentă, creşte pofta noastre pentru mâncare grasă. Aceasta ar da un gust amar fructelor şi legumelor și crește apetitul pentru alimente nesănătoase, grase, sărate și prăjite.

Guma de mestecat sporește atenția
Potrivit unui studiu realizat de o echipă americană de la Universitatea St. Lawrence din New York şi publicat în jurnalul Appetite, mestecatul gumei ar putea determina o creştere a fluxului sanguin la nivelul creierului, intensificând oxigenarea în această zonă mărind astfel performanţele intelectuale. În plus este un bun remediu împotriva stresului.

Copiii care mestecă gumă ar fi mai agitaţi
Guma de mestecat este responsabilă de hiperactivitate? Acest lucru este demonstrat de un studiu publicat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară în anul 2008 şi care a făcut cercetări cu privire la benzoatul de sodiu (E 211), principalul conservant prezent în guma de mestecat. Cu toate acestea, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară a decis că dovezile furnizate sunt insuficiente pentru a interzice acest produs.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns