Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Hreanul desfundă nasul!

Hreanul desfundă nasul!

hrean

Rădăcina de hrean, folosită la condimentarea unor preparate culinare, apreciată pentru aroma specială şi gustul picant, este bogată în vitamine şi în substanţe cu efect antibacterian, precum şi în uleiuri eterice cu efect calmant.

Cum se consumă

În stare crudă (dat pe răzătoarea mică şi combinat cu puţin zahăr, amestecul putând fi savurat după ce a stat câteva ore la cald), precum şi tinctură, sirop sau vin tonic din hrean.

Ce tratează

Hreanul normalizează tensiunea arterială. Datorită substanţelor din compoziţie, hreanul stimulează circulaţia în zonele periferice, prevenind formarea cheagurilor de sânge. Apoi, consumul frecvent de hrean contribuie la îmbunătăţirea elasticităţii vaselor sangvine cerebrale şi coronariene, reducând astfel riscul de infarct sau accident vascular cerebral. Ajută la combaterea tusei, inclusiv a celei provocate de astm. În acest scop, se ţine o cură de cel mult o lună, în cantităţi mari putând deveni iritant.

Învinge gripa şi răceala! Adaugă hrean ras în salate chiar de la primele simptome ale răcelii sau gripei şi senzaţia de nas înfundat va dispărea ca prin minune!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/2014
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: Thinkstock by Getty Images

Comments

comments

Lasă un răspuns