Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Iată de ce să folosești aparate de fitness în confortul casei tale

Iată de ce să folosești aparate de fitness în confortul casei tale

aparate de fitness

Dacă ai hotărât că a venit momentul să începi o activitate sportivă cu scopul de a scăpa de câteva kilograme și a-ți îmbunătăți condiția fizică și starea generală de sănătate, atunci antrenamentele regulate pe unul dintre diversele aparate de fitness ce permit exerciții de tip cardio pot fi cea mai bună alegere.

Deși te poți bucura de antrenamente cardiovasculare și în aer liber, alergând sau mergând cu bicicleta, aparatele de fitness folosite acasă ori la birou, în pauzele dintre activități, oferă un grad mult mai ridicat de confort și accesibilitate, în special atunci când vremea de afară nu este ideală. În plus, astfel vei putea controla foarte precis perioada de acomodare cu efortul fizic, cu ajutorul programelor de antrenament pre-setate în memoria consolei din dotarea celor mai multe aparate de fitness.

Ce beneficii ai?

Cele mai apreciate aparate de fitness sunt, după cum probabil te așteptai, banda de alergare, bicicleta staționară și bicicleta eliptică. Acestea pot fi folosite atât de începători, cât și de sportivii de performanță, iar confortul și multitudinea de exerciții pe care le oferă sunt ideale pentru a te apropia rapid de orice obiectiv pe care ți l-ai impus. În cazul în care te afli la prima experiență sportivă sau reîncepi exercițiile după o pauză îndelungată, recomandarea este să începi cu numai câteva minute de exerciții pe zi și să îți construiești antrenamentele în funcție de ritmul corpului tău de adaptare la efort.

Nu vei viza niciodată un singur obiectiv, în special când știi că orice aparat fitness te poate apropia, simultan, de mai multe rezultate pozitive: slăbire, îmbunătățirea condiției fizice și tonifierea musculaturii. În plus, starea generală de sănătate se va îmbunătăți simțitor, inclusiv cea mentală. Jumătate de oră de exerciții cardio în fiecare zi îți va oferi senzația de energizare și îți va relaxa mintea, alungând stresul, datorită creșterii ritmului cardiac și bunei oxigenări de care vor beneficia toate organele din corp. Rezultatul imediat va fi că te vei putea bucura de un somn odihnitor, de calitate, iar riscul de depresie va scădea considerabil.

Banda de alergare îți oferă acces la antrenamente bazate pe mișcări native, fără să fie nevoie să deprinzi tehnici speciale sau să te familiarizezi cu procedee noi. Va trebui, totuși, să ai grijă la poziția de alergare și la ritmul respirației, însă această ultima condiție este prezentă în orice antrenament, indiferent de ce aparate de fitness folosești. Bicicleta fitness și bicicleta eliptică îți pun la dispoziție antrenamente cu impact redus asupra articulațiilor, astfel încât sunt indicate în cazul persoanelor cu sensibilitate la genunchi sau glezne. Indiferent de varianta pe care o alegi, rezultatele pe care le obții sunt influențate în mare proporție de funcționarea metabolismului. Astfel, antrenamentele zilnice te vor ajuta să slăbești foarte rapid nu numai datorită arderii caloriilor în timpul exercițiilor, cât și mulțumită accelerării metabolismului și continuării arderilor și după terminarea antrenamentului.

Aparate fitness pentru acasa – Sport-Mag

Pentru a oferi un exemplu concret, o sesiune de 45-60 de minute pe unul dintre aceste aparate de fitness te va ajuta să arzi aproximativ 500 de calorii, în condițiile în care gradul de efort este mediu. Dacă urmezi astfel de antrenamente zilnic, vei putea pierde circa jumătate de kilogram la fiecare două săptămâni. Așadar, dacă determinarea și consecvența te caracterizează, vei reuși să slăbești foarte rapid și îți vei modela corpul în timp record.

Fie că ai dat câteva pedale la viața ta sau te afli la prima experiență sportivă, fie că vrei să-ți îmbunătățești condiția fizică și starea generală de sănătate sau doar să dai jos câteva kilograme, poți găsi cel mai bun raport calitate-preț la aparate de fitness și echipament sportiv pe Sport-Mag.ro. Sezonul reducerilor a început, așadar grăbește-te să profiți de cele mai bune prețuri!

 

 

Sursa: Adserving iAgency.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns