Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Igiena intima la superlativ

Igiena intima la superlativ

Evita produsele cu aditivi. Substantele chimice continute de uleiurile parfumate, lotiunile si cremele pentru baie pot provoca eruptii neplacute. In aceeasi categorie intra si sapunurile antibacteriene, care au tendinta de a usca tegumentele genitale.

Nu te spala niciodata in interiorul vaginului. Nici n-ai nevoie sa o faci, pentru ca organismul are grija sa elimine zilnic, odata cu o cantitate mica de lichid, germenii si impuritatile de aici.

Folosirea unui sapun pe pielea delicata a labiilor mici sau in vagin poate cauza iritatii. De asemenea, nu fa irigatii cu solutii antiseptice, fiindca risti sa omori acele bacterii care tin microbii in friu, reducind astfel sansele aparitiei unei infectii.

Curata blind zona genitala. De fiecare data cind faci dus aplica gelul special pentru igiena intima cu miscari usoare si, ca sa eviti inflamarea labiilor sau a ariei din jur, clateste-te imediat cu apa calduta.

Tine la indemina contraceptivul de urgenta, ca nu cumva s-alergi prin farmacii dupa pilula de a doua zi in caz de sex neprotejat!

Sexul cu herpes

Da, e o boala incurabila, dar nu-ti ia sansa fericirii dintre asternuturi.

Herpesul genital nu este atit de fioros pe cit pare. La cele mai multe femei perioadele de reactivare a infectiei sint destul de rare, iar afectiunea in sine nu are consecinte grave. Totusi, faptul ca exista posibilitatea sa i-o pasezi si iubitului ar putea sa-ti taie cheful de „joaca”.

Din fericire, stiinta iti vine in ajutor. Medicii spun ca daca iei zilnic medicamente antivirale pe baza de valaciclovir, diminuezi considerabil frecventa si severitatea recidivelor, si, implicit, riscul de transmitere. Nu uita nici de prezervativ, care actioneaza ca o bariera, scazind la rindul lui sansele de a-i da virusul partenerului.

Comments

comments

Lasă un răspuns