Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Imunitate crescuta, mancare mai gustoasa

Imunitate crescuta, mancare mai gustoasa

Sigur ţi s-a întâmplat ca, atunci când te întorci din vacanţă, să ai impresia că toată mâncarea are un gust fad, să nu-ţi mai placă nimic din ceea ce-ţi plăcea. Şi evident că nici măcar nu se compară cu mâncarea din vacanţă. 

În cazul acesta există şi o soluţie: mirodeniile! Acestea îţi readuc în mâncare gustul din vacanţă şi, în plus, sunt şi sănătoase.

Uleiurile eterice conţinute de mirodenii au efect antiseptic şi întăresc sistemul imunitar. Şi în pragul anotimpului rece de ce altceva avem nevoie dacă nu de un sistem imunitar pus bine la punct?

Iată câteva dintre cele mai sănătoase mirodenii de care avem nevoie în această toamnă:

1.Coriandrul stimulează apetitul. Seminţele picante, uşor dulci ale coriandrului se potrivesc bine cu cartofi, peste, carnea de pasăre, pâine şi prăjituri. Creşte pofta de mâncare şi ajută digestia.

2.Ardeiul da dinamism. Boiaua se obţine din ardei uscaţi şi măcinaţi. Stimulează circulaţia, oxigenarea şi transpiraţia.

3.Piperul încălzeşte. Soiurile albe, verzi şi negre se deosebesc în privinţa perioadei de cules şi a prelucrării. Bobele se macină proaspete. Stimulează capacitatea organismului de apărare, stimulează digestia şi scade febra.

4.Usturoiul menţine tinereţea. Usturoiul nu lipseşte din bucătăria mediteraneană, şi nu ar trebui să lipsească nici din a ta. Curăţă sângele, previne depunderile pe vasele de sânge, infarctul şi întăreşte imunitatea.

5.Ghimbirul răsfaţă stomacul. Se consumă proaspăt, uscat, din conservă sau ca praf. Stimulează digestia şi întăreşte imunitatea.

6.Muştarul dă forţă. Este o combinaţie mai mult sau mai puţin iute din seminţe de muştar, oţet, sare şi alte mirodenii. Este antibcterian şi antiinflamator, şi stimulează capacitatea de acţiune.

7.Ceapa e foarte sănătoasă. Uscată, proaspătă sau călită, conferă oricărui preparat o notă picantă. E bogată în vitamine şi substanţe minerale. Stimulează digestia şi apetitul, reglează tensiunea şi colesterolul.

8.Hreanul încălzeşte. Se consumă cu peşte şi carne sau în sosuri. După radere adăugaţi suc de lamâie pentru a nu oxida. Hreanul stimulează apetitul şi întăreşte imunitatea.

Tu ce alte mirodenii foloseşti şi ce efecte miraculoase au pe lângă gustul deosebit pe care îl dau mâncării?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns