Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Infertilitatea la barbati

Infertilitatea la barbati

Aceasta poate furniza si un diagnostic clar al majoritatii cazurilor de infertilitate masculina. Anomaliile detectabile printr-un astfle de teste pot fi de mai multe tipuri:

  • Inexistenta spermatozoizilor (din cauza unei disfunctii testiculare)
  • Numarul mic la acestora (oligospermie)
  • Slaba lor mobilitate (astenospermie)
  • Defecte de forma, care ii fac incapabili sa pentreze ovului (teratospermie)

Dar acestea nu sunt singurele cauze ale infertilitatii masculine. Ea mai poate avea la baza si dificultati sexuale, cum ar fi tulburarile de ejaculare ori impotenta.

De asemenea, cercetarile stiintifice au aratat ca un mare numar de cupluri sufera de infertilitate imunologica, ceea ce inseamna ca sistemul imunitar al femeii respinge sperma barbatului.

Mai exista un numar mare de barbati infertili ca urmare a vasectomiilor (sterilizarea chirurgicala a barbatului). Din fericire, aceste operatii nu sunt ireversibile.

Tratamentul este de mai multe tipuri, el putatnd varia in functie de gravitatea si de cauza problemei.

TRATAMENTUL MEDICAMENTOS. Inca nu s-a descoperit niciun medicament care sa poata sa corecteze forma spermatozoizilor. Insa exista medicamente care pot creste concentratia lor. Se poate recurge si la o terapie hormonala pentru stimularea testiculara. Poate fi asociata cu un aport crescut de vitamina E si cu adaos de cartilagiu de rechin, insa numai sub supraveghere medicala.

TRATAMENTUL NATURIST. Daca sunt luate sub indrumarea unui medic naturist sau homeopat, acestea pot avea rezultate.

TRATAMENTUL CHIRURGICAL. In functie de situatie, se poate recurge la reducerea varicocelului ori la reversia vasectomiei.

FERTILIZAREA IN VITRO. Foloseste tehnica originala a eprubetei si este metoda de conceptie cea mai larg raspandita pe glob.

INSEMNINAREA ARTIFICIALA. Este o metoda rezervata in gereral cazurilor de anomalii grave si se realizeaza cu sperma de la un donator anonim.

SCHIMBAREA STILULUI DE VIATA. Convinge-ti partenerul sa adopte un stil de viata sanatos, sa evite fumatul, bauturile alcoolice si carbogazoase, saunele, baile prea fierbinti si, pe cat posibil, stresul.

Comments

comments

Lasă un răspuns