Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Infuzia de „sange verde“, scut antiastenie

Infuzia de „sange verde“, scut antiastenie

Cura cu germeni de lucernă

Arabii au cultivat pentru prima dată lucerna şi tot ei au botezat-o „părintele tuturor plantelor“ când i-au descoperit toate însuşirile. Germenii conţin o cantitate mare de enzime, substanţe antiinflamatoare, betacaroten, vitaminele B6, C (de patru ori mai multă decât citricele), E, D, K şi U, precum şi minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu). Nici un fruct şi nici o plantă nu conţin atâtea enzime indispensabile digestiei. Cura o ţii minimum o lună şi mănânci o porţie de germeni pe zi.

Cum obţii germenii: speli 2-3 linguri (o porţie) cu seminţe de lucernă, apoi le pui într-un vas transparent (un borcan care se închide ermetic) cu o cană cu apă şi laşi peste zi la înmuiat. A doua zi, scurgi apa într-un vas curat, pentru că şi apa e sănătoasă şi o poţi bea seara, înainte de culcare, în loc de ceai. Torni apă curată peste seminţele din borcan, clăteşti şi scurgi apa. Timp de 2-3 zile, repeţi operaţiunile de schimbat apa/clătire în fiecare zi, până când seminţele încolţesc
(2 mm). Pot fi folosite până ce le dau primele frunze (8-10 zile), timp în care trebuie ţinute la loc uscat şi întunecos, la temperatura camerei. Se consumă ca atare sau adăugate în salate ori chiar ca verdeaţă, în mâncăruri (fără fierbere).

Contraindicaţii: nu se recomandă celor cu boli autoimune, din pricina aminoacizilor.

Germenii, un miracol

Germenii conţin mai mulţi nutrienţi şi de mai bună calitate decât planta matură din care provin. Sunt foarte uşor de asimilat şi relativ simplu de introdus în alimentaţie (în salate, iaurt etc.). Organismul consumă minimum de energie pentru a-i digera, beneficiile asupra acestuia fiind nepreţuite – de aceea, germenii sunt numiţi mâncare miraculoasă. Se consumă ca atare, fără a fi supuşi tratamentului termic, în urma căruia şi-ar pierde din calităţi.

Cura cu drojdie de bere

Pe lângă „sângele verde“, încearcă şi agentul de creştere. Chiar şi a bunei dispoziţii. Drojdia de bere adică. Are proprietăţi remineralizante, vitaminizante, tonice, antidepresive. Scade colesterolul şi protejează ficatul. Întăreşte imunitatea organismului. Toate se datorează conţinutului bogat în proteine, în vitamine din complexul B, vitaminele D, H, E, enzime. Cura cu drojdie este, printre altele, un adjuvant de nădejde în tratamentul bolilor Parkinson şi Alzheimer, având un puternic efect de regenerare a celulelor nervoase.

Cum se ia: câte 25 g, fracţionat în trei părţi de-a lungul zilei, dintre care prima porţie dimineaţa, pe stomacul gol.
Cât durează: 3-4 săptămâni; se ţine de maximum trei ori pe an.
Contraindicaţii: este nerecomandată alergicilor la drojdie de bere.

Acestea conţin vitaminele din complexul B şi sărurile minerale necesare sistemului nervos pentru refacerea organismului. Fă, aşadar, o cură verde, iar astenia nu te va putea ajunge! Clorofila care se găseşte în frunze, tulpini, mlădiţe şi germeni are, pe lângă efectul de detoxificare, proprietatea (foarte importantă) de compensare a carenţelor de vitamine şi minerale, de refacere a globulelor roşii.

Cura cu clorofilă

Poţi face o cură cu clorofilă – este rapidă, cu efecte aproape instantanee. Pentru asta, ai nevoie de extracte de frunze de păpădie, pătrunjel şi ţelină. Cura cu clorofilă previne, dar şi tratează. Fiind atât de puternică, se recomandă gradarea curei pe 12 zile, după următoarea schemă:

Prima zi: un sfert de pahar (50 ml) cu extract de clorofilă, în doză unică, pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea micului dejun.
A doua zi: o jumătate de pahar (100 ml), în două prize, cu 30 de minute înaintea meselor de prânz şi de seară.
Zilele 3-11: măreşte doza cu câte un sfert de pahar în fiecare zi, repartizată în trei prize egale, luate cu 30 de minute înaintea celor trei mese principale.
Ultima zi: câte un pahar (200 ml) înaintea fiecărei mese.

Cum se obţine extractul: pentru 200 ml,
pune într-un vas de plastic un mănunchi de frunze verzi (cât iei între degetul mare şi arătător) şi un pahar cu apă plată. Mărunţeşte foarte bine cu mixerul, apoi strecoară printr-un tifon pus în două. Prepară exact cantitatea de care ai nevoie şi bea-o imediat după preparare, ca să nu oxideze!

Contraindicaţii: nu se recomandă bolnavilor de inimă sau celor cu diaree cronică.

Cura cu grâu încolţit

Grâul încolţit este un stimulator extrem de important al activităţii organismului uman graţie conţinutului bogat în complexul vitaminic B şi în enzime. Curăţă sângele, fiind un excelent detoxifiant. Mănâncă o porţie de germeni de grâu (adulţi: 3-6 linguri; copii: 1-2 linguri) dimineaţa, pe stomacul gol, timp de trei luni (efectele se văd chiar de la început, dar, pentru sănătatea de peste an, e bine să ţii cura până la capăt).

Cum se obţine preparatul: cu 24 de ore înainte de preparare, speli în apă rece 100 g de seminţe de grâu. Pui boabele umede într-un vas, acoperi cu 500 ml de apă (cinci părţi apă la o parte grâu) şi-l aşezi într-un loc ferit de curent. Din opt în opt ore, schimbi apa din vas, cu grijă să nu deplasezi seminţele. În trei zile, boabele capătă scurte rădăcini şi un colţ mic verde. Când colţul a atins circa 2 mm, scurgi apa fără a mişca seminţele. Mărunţeşti o porţie de grâu încolţit în blender şi amesteci cu o linguriţă cu miere.

Contraindicaţii: nu se recomandă persoanelor cu exces de estrogeni – bărbaţi cu tendinţe de efeminare, femei cu ciclu menstrual abundent.

Comments

comments

Lasă un răspuns