Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Inlatura cu minte durerile de cap

Inlatura cu minte durerile de cap

Efectele negative ale stresului zilelor noastre se răsfrâng din ce în ce mai mult asupra femeilor. Pe noi, reprezentantele sexului frumos, fie că suntem mame excelente, soţii devotate sau colege altruiste, responsabilităţile vieţii de zi cu zi nu ne absolvă de sâcâitoarele dureri de cap. Iată mai jos ce face diferenţa între o simplă durere şi una foarte puternică!

Cefaleea, durere uşoară de la minte la suflet

Durerea este un semnal că organismul e suprasolicitat. Când se întâmplă asta, se cuvine să ne schimbăm atitudinea şi modul de viaţă pentru a evita îmbolnăvirile. Ultimele studii arată că peste 70% din durerile de cap sunt provocate de stres. Din pricina acestuia, se contractă muşchii cefei, împiedicând astfel buna circulaţie a sângelui. Astfel, apare durerea. De regulă, există anumite fenomene care precedă durerile de cap: neliniştea, anxietatea, conflictele nerezolvate. Durerea poate fi atenuată, susţin specialiştii neurologi, cu ajutorul exerciţiilor fizice, dar şi al somnului adecvat, prin respectarea unui program constant de odihnă.

Migrena, mai mult decât o simplă durere de cap

S-a stabilit că peste 20% din populaţia globală acuză confruntarea cu nemiloasele dureri provocate de migrenă. Cauzele declanşatoare pot fi:  hipo- sau hipertensiunea, problemele oculare, foamea, oboseala, dar şi ereditatea. Persistând între 4 şi 72 de ore, migrena se caracterizează prin durere într-o singură parte (dreapta sau stânga) a capului. Cum un lucru rău nu vine niciodată singur, migrena e însoţită de alte fenomene: greaţă, vărsături, intoleranţă la lumină sau zgomot. Durerile provocate de migrene sunt îngrozitoare, neputându-se compara cu banalele dureri de cap pe care le avem când suntem răciţi.
Reprezentând o problemă din ce în ce mai comună, specialiştii încearcă să descopere tratamente care să le vină de hac acestor nemiloase acaparatoare de momente liniştite.

Remedii pentru evitarea crizelor

Migrenă: apare pe o singură parte a capului. Are caracter pulsatil. E însoţită de greaţă, vomă, ameţeli, înroşirea feţei, transpiraţii.
Muşeţel
Rol: reduce intensitatea şi frecvenţa migrenelor. 
Utilizare: bea în fiecare dimineaţă un pahar cu infuzie pe stomacul gol, timp de zece zile.
Ulei de in 
Rol: bogat în acizi graşi esenţiali, ajută organismul să limiteze pulsaţiile din partea capului afectată de migrenă.
Utilizare: adaugă zilnic două linguri cu ulei de seminţe de in peste salată.
Durere de cap: apare în zona tâmplelor. Dispare mult mai uşor decât migrena. Nu se asociază cu vărsături.
Lavandă
Rol: atenuează tensiunea interioară.
Utilizare: masează uşor fruntea şi tâmplele cu ulei de lavandă.
Rozmarin
Rol: reduce acţiunea hormonilor implicaţi în producerea inflamaţiilor.
Utilizare: toarnă o cană cu apă clocotită peste o linguriţă cu rozmarin uscat. După zece minute de infuzare, strecoară şi bea.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns