Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > La ce e bun ananasul

La ce e bun ananasul

 

O cură cu ananas pune pe fugă câteva afecţiuni şi te scapă mintenaş de kilogramele în plus.

Sud-americanii îi spun „nana“, adică „fruct deosebit“, de la care i se trage şi numele de „ananas“. Au chiar şi-o sărbătoare închinată ananasului, pentru că, pe cât e de gustos, pe atât e de sănătos. Iată câteva motive:

Sprijină sistemul imunitar – Conţine vitaminele A şi C, calciu, fosfor şi potasiu, dar substanţa pentru care e faimos se numeşte bromelaină, o enzimă capabilă să reducă inflamaţiile, să combată simptomele răcelii şi gripei şi să îmbunătăţească absorbţia antibioticelor.
Întăreşte oasele – Manganul menţine în formă structura osoasă. O cană cu bucăţele de ananas proaspăt îţi va furniza circa 73% din necesarul zilnic de mangan.
Scade riscul degenerării maculare – Incluzând ananasul printre fructele pe care le mănânci în mod frecvent, vei ajunge să scazi cu 36 de procente riscul apariţiei tulburărilor de vedere.
Alină artrita – Proprietăţile antiinflamatoare ale ananasului se manifestă plenar şi în cazul suferinzilor de artrită: durerile, deloc neglijabile, sunt calmate, iar funcţionarea articulaţiilor, mult îmbunătăţită.
Îmbunătăţeşte digestia – Bromelaina, enzima-vedetă, face adevărate demonstraţii de neutralizare a acidităţii fluidelor gastrice, transformând bucăţelele de ananas într-un adevărat pansament pentru stomac. Digestia proteinelor este şi ea potenţată şi tot tractul digestiv are astfel numai de câştigat.

Un fruct gras pentru o siluetă subţire

Conţine doar 48 kcal/100 g, iar organismul consumă mai multe pentru a-l digera, deci ananasul cel burtos e unul dintre alimentele ce au calorii negative. În plus, elimină sărurile şi apa în exces din ţesuturile subcutanate, topeşte celulita, are acţiune diuretică, accelerează metabolismul şi stimulează arderea grăsimilor.

Ananas la grătar cu iaurt şi fistic

Poţi degusta această delicatesă dulce la micul dejun sau ca desert. E dulce ca zahărul, dar nu îngraşă ca el!
Ingrediente: 1 ananas tăiat în bucăţi lungi (degeţele), 1 iaurt mic, 1 lingură cu miere, 2 linguri cu lapte, 1 ceşcuţă de fistic pisat
Cum se face: ţine pe grătarul încins bucăţelele de ananas, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până ce fac dungi. Între timp, amestecă iaurtul cu mierea şi laptele. Pune pe farfurii câte 2-3 bucăţele de ananas fript şi stropeşte-le cu sosul de iaurt. Deasupra, presară fistic mărunţit.

 


Lasă un răspuns

Sus