Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Lamaia si cele 16 secrete ale sale

Lamaia si cele 16 secrete ale sale

Am aflat cele 16 secrete pe care le ascunde lamaia, asa ca le impartim cu tine, pentru ca sunt o dovada in plus a calitatilor speciale si extraordinare pe care le au aceste fructe.

Incepem prin a spuna un lucru putin stiut. Lamaile sunt singurul fruct alcalin, iar sucul de lamaie contribuie substantial la mentinerea in echilibru a Ph-ului in organism. Iata acum cele 16 secrete ale lamai.

► Capacitatea de a echilibra Ph-ul organismului este unul din cele mai mari beneficii pe care il aduce pulpa si sucul de lamaie.

► Lamaile sunt o foarte buna sursa de vitamina C si flavonoide, care sustin procesul de respiratie celulara.

► Lamaia este un excelent stimulent natural pentru ficat, prin capacitatea sucului de lamaie de a dizolva acidului uric si alte toxine acumulate in ficat. Sucul de lamaie este medicament natural pentru ficat. Sucul proaspat de la o lamaie adaugat intr-un pahar mare de apa si baut dimineata functioneaza ca un detoxifiant ideal, mai ales pentru ficat.

► Sucul de lamaie are capacitatea de a curata intestinele si a stimula peristaltismul intestinal.

► Acidul citric din sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu si a pietrelor la rinichi.

► Vitamina C din lamai ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si previne imbatranirea si unele dintre cele mai grave forme de boli cronice.

► Coaja de lamaie este o sursa foarte buna de fitonutrienti puternici, eficace pentru tulburari ale creierului, cum ar fi boala Parkinson.

► Toata lamaia, consumata ca atare, este un excelent medicament natural pentru distrugerea viermilor intestinali.

► Lamaia sustine respiratia celulara si stimuleaza absorbtia oxigenului la nivel celular. Primul om care a cucerit Everestul, Edmund Hillary, a reusit aceasta performata si datorita lamailor pe care le-a mancat in timpul ascensiunii.

► Sucul de lamaie distruge bacteriile care provoaca malaria, holera, difteria, febra tifoida si alte boli mortale.

► Lamaia contine o vitamina speciala, numita vitamina P, care previne hemoragiile interne si este foarte utila in tratarea hipertensiunii arteriale.

► Retinopatia diabetica poate fi controlata si ameliorata doar prin consumul de lamai.

► Lamaile contin 22 de compusi anti-cancer, inclusiv limonen, un ulei care incetineste sau opreste cresterea tumorilor canceroase si care opresc diviziunea celulara in celulele canceroase. Acest ulei se gaseste in coaja galbena si in pielita alba a lamailor.

► Lamaile sunt singurul aliment cu un electron in plus, spre deosebire de toate celelalte alimente care au un electron in minus. prin aceasta este un energizant natural foarte puternic.

► Lamaile contin mai mult potasiu decat merele, potasiul fiind fundamental necesar in buna functionare a inimii.

Comments

comments

Lasă un răspuns