Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Lista alimentelor care te imbatranesc

Lista alimentelor care te imbatranesc

Anumite alimente sau băuturi consumate în exces te îmbătrânesc înainte de vreme. mai mult, aceste alimente care ze îmbătrânesc sunt din categoria celor care fac foarte rău sănătăţii tale. Iată care este lista mâncărurilor şi a băuturilor pe care ar trebui să nu le consumi niciodată sau, dacă nu te poţi abţine, să le consumam foarte rar şi în catitate mică.

Fiecare dintre noi consumă zahăr, este bine să fim atenţi la acesta şi să nu facem exces. O cantitate mare de zahăr în organism duce la un ten mai aspru, cu tendinţă de deshidratare şi care se ridează uşor. Doza infensivă de zahăr este de trei linguriţe de zahăr rafinat, zilnic. Ce depăşeşte această catitate este extrem de dăunător.

Mâncarea de tip fast-food este, de asemenea, periculoasă pentru că aceasta conţine foarte multe grăsimi. Orice meniu fast+food este dăunător. Maximum tolerat este o vizită la fast food la două săptămâni.

Sarea trebuie să fie şi ea consumată cu atenţie pentru că deshidratează organismul. Deshidratarea te face să pari mai obosit, afectează tenul şi determină creşterea tensiunii arteriale şi încetineşte capacitatea celulelor de a se oxigena şi hrăni. Doza care nu trebuie depaşită este de o linguriţă pe zi, incluzând aici şi sarea din alimentele procesate, apa minerală şi pâine.

Cafeaua deshidratează, de asemenea, organismul şi ne face să părem mai obosiţi. Deşi nu este un aliment dăunăto, cafeaua trebuie neapărat asociată cu un aport crescut de apa. Turcii, mari băutori de cafea, şi printre cei care fac cele mai bune cafele servesc mereu ceaşca de cafea însoţită de un pahar mare de apă, şi nu fac asta deloc întâmplător.

Îndulcitorii precum aspartanul produc dureri de cap şi dureri articulare, dar produc şi efecte organice şi metabolice uneori ireversibile. În plus sunt o sursă de radicali liberi, care alterează structura ADN-ului şi accelerează procesele de îmbătrânire celulară.

Alcoolul deshidratează şi el organismul, în timp ce energizantele au un efect de 8 ori mai dăunător asupra smaluţului dinţilor decât sucul. Şi sucul din comert trebuie consumat moderat din cauza zahărului pe care îl conţine.

Carbohidraţii din alimentele rafinate şi prăjelile dăunează şi ele sănătăţii pielii prin blocarea capacităţii de regenerare a testului de colagen. 

Comments

comments

Lasă un răspuns