Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cum să mănânci bine și să slăbești în același timp

Cum să mănânci bine și să slăbești în același timp

Ca să dai jos câteva kilograme, nu-i musai să te hrăneşti doar cu frunze de salată. Poți să slăbeşti și fără să te supui înfometării!

Pe lângă mult lăudatele verdeţuri, care pot acoperi chiar şi jumătate din totalul alimentelor consumate în fiecare zi, include în meniul tău câteva din cele cinci alimente de mai jos. Deşi au destule calorii şi sunt foarte hrănitoare, nu te îngraşă, ba chiar te şi ajută să topeşti ţesutul adipos. Totul depinde de cantitatea pe care o consumi!

Somon

Primeşte nota 10 când vine vorba de slăbit! Nu te lua după uleiul pe care-l lasă în tigaie la gătit. O felie de grosimea degetului plus broccoli, ciuperci sau legume la wok alcătuiesc un prânz perfect (200 g au aproape 300 de calorii). Plin de omega 3, grăbeşte arderea grăsimilor – pe care le înlocuieşte cu masă musculară datorită conţinutului de proteine. Prepară-l cu un pic de lămâie şi ierburi aromatice, la grătar, la abur sau la cuptor.

Nuci

Dacă te-ai lua după numărul de calorii, ai fugi de nuci cât ai vedea cu ochii. Precum alunele de pădure, migdalele, caju sau seminţele de tot felul, aceste fructe au cam 600 de calorii la suta de grame. Asta înseamnă că nu trebuie să mănânci mai mult de 30 de grame la o gustare (5-6 nuci). Și exact atât îţi trebuie ca să ai parte de fibrele din conţinutul lor. Te ajută să-ţi controlezi mai bine poftele şi îngreunează depunerea grăsimii.

Linte

Nu e vreun aliment pe care să pui mare preţ, ba chiar pare o banalitate culinară. Contrar aparenţelor, lintea conţine fibre şi proteine din belşug, la fix ca să-ţi regleze glicemia, să te energizeze şi să subţieze talia. Supele, salatele şi „mâncăricile“ cu linte nu trebuie evitate când eşti la cură, doar să ai grijă să nu mănânci mai mult de o felie de pâine integrală alături de o porţie.

Ouă

Nu ştii ce să mănânci ca să fie consistent, să ţină de foame şi să nu te îngraşe? Pline de nutrienţi şi proteine, ouăle sunt o variantă la-ndemână de a te sătura. Există studii care demonstrează că persoanele supraponderale care mănâncă ouă la micul dejun au în sânge un nivel mai scăzut al hormonului care stimulează pofta de mâncare la trei ore după masă. Chiar şi cei care au colesterolul mărit pot consuma două ouă pe săptămână, cu condiţia să nu fie prăjite în ulei, ci fierte!

Ovăz

Începe-ţi dimineaţa cu o cană de fulgi de ovăz şi lapte vegetal. Conţin carbohidraţi cu absorbţie lentă, care menţin senzaţia de saţietate ore la rând, fără să te simţi secătuită de energie. În plus, datorită amidonului, îţi ajută organismul să ardă mai multă grăsime, ca prin minune!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.22/5.06.2014.

Autor: Andreea Cohuț

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns