Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Marea – indicatii si contraindicatii

Marea – indicatii si contraindicatii

Muntele nu are contraindicatii. Acolo, soarele este mai domol si aerul e curat si racoros, face bine tuturor. Atunci, sa vorbim despre mare, cu toate „acesoriile” ei. Ce-ti face bine si ce nu?

Climatul marin

Climatul marin are, mai ales in timpul verii, o actiune tonifiant-excitanta, facandu-ne mai vioi si mai binedispusi. Se intensifica astfel activitatea nervoasa si endocrina, circulatia si activitatea cardiaca, precum si metabolismul. Asadar, marea este mediul ideal pentru astenici si depresivi, pentru cei lipsiti de tonus sau pentru persoanele care vor sa mai slabeasca.

  • INDICAT IN: hipotiroide, hipofunctii endocrine, deficiente de calciu, obezitate, reumatism, tuberculoza osoasa si nevralgii sciatice.
  • CONTRAINDICAT IN: boli cardiace grave, TBC pulmonar, labilitate psihica.

Soarele

Soarele declanseaza asa-numitii „hormoni ai fericirii”, acele substante care ne induc o stare de tonus psihic si fizic si de optimism. Metabolismul se accelereaza, favorizand arderea grasimilor in exces, in timp ce apetitul scade, ajutand la reglarea greutatii corporale.

  • INDICAT IN: prevenirea osteoporozei, psoriazis, depresie, tulburari de somn, meteosensibilitate si sindrom premenstrual.
  • CONTRAINDICAT IN: cancer, boli cardiace, hipertiroidie, hipertensiune si in cazul persoanelor care au suferit recent un accident vascular.

Aerosolii marini

Sunt niste particule foarte fine de apa sarata, incarcate cu oligoelemente, care patrund in plamani si fac mult bine – cresc amplitudinea respiratiei, fluidifica secretiile bronsice si nazale, regleaza activitatea sistemului imunitar si ajuta la armonizarea proceselor cerebrale.

  • INDICATI IN: bronsite alergice, astm, rinite alergice, anxietate.
  • CONTRAINDICATII: nu au.

Baia de mare

Masajul valurilor este sanatate curata! Gratuit, placut, eficient si la discretie, masajul valurilor remodeleaza corpul prin arderea caloriilor.

  • INDICATA IN: arderea celulitei, slabire, reducerea crampelor musculare, refacerea dupa traumatisme musculare si osoase, prevenirea aparitiei varicelor.
  • CONTRAINDICATA IN: probleme cardiace grave sau in cazul persoanelor care au suferit recent interventii chirurgicale sau li s-a indepartat de curand un pansament ghipsat.

Nisipul

Nisipul sau ingropatul in nisip nu e doar o simpla joaca din copilarie. Exista chiar si o terapie care foloseste nisipul de pe plaja – se numeste psamoterapie, de la „psamos”, care inseamna „nisip” in limba greaca. Acoperit de una-doua palme de nisip, corpul expus la soare elimina toxinele si isi amplifica anumite procese imunitare.

  • INDICAT IN: retentie de apa, sensibilitate excesiva la infectii reumatism articular, spondilita.
  • CONTRAINDICAT IN: hipertensiune, ischemie cardiaca, tromboze sau alte afectiuni cardiace grave.

Comments

comments

Lasă un răspuns