Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Marile beneficii ale semintelor de chimen

Marile beneficii ale semintelor de chimen

 

Chimenul este una din seminţele aromatice des folosite, dar cu toate acestea neglijam marile beneficii ale seminţelor de chimen şi nu-l consumăm pe cât d efolositor este pemtru sănătate. Chimenul este o plantă cunoscută pentru beneficiile sale medicale de sute de ani.

Află marile beneficii ale seminţelor de chimen şi modul în care le poţi folosi.

Seminţele de chimen ajută la digestie, fiind util pentru tulburări http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/11/24/beneficii-semin-elor-chimen-1.jpgdigestive, deoarece uleiul esenţial din seminţele de chimen activează glandele salivare. De asemenea, timolul, uleiul eteric din seminţele de chimen prezent în seminţele de chimen, promovează o digestie lentă şi ajută împotrivă arsurilor gastrice.

Seminţele de chimen acţionează că un laxativ natural. Ceaiul de chimen sau adaugarea de seminţe de chimen în mancare este suficient pentru a profita de acest efect.

Dacă suferi de insomnie, seminţele de chimen îţi vin în ajutor. Seminţele de chimen te vor face să ai un somn liniştit, fără că nimic să nu te distragă, deoarece acestea au un efect liniştitor.

Ameliorează greţurile de dimineaţă, aşa că seminţele de chimen fac minuni pentru femeile însărcinate. Se consumă sub formă de ceai, o linguriţă de seminţe de chimen la un pahar de apa. Acest ceai poate fi folosit şi de persoanele ce au greuturi dimineaţă din cauza unor boli.

Seminţele de chimen ajută în vindecarea simptomelor răcelii, printre care şi tusea. De asemenea, durerile în gât pot fi ameliorate cu ajutorul acestor seminţe. le consumi ca atare, menstecandu-le bine sau le macini şi le adaugi în cereale, creme, supe sau piureruri.

Cu vârstă, metabolismul devine mai lent. Seminţele de chimen te vor ajută, deoarece sporeşte creşte rata metabolismului bazal. Adaugă seminţe de chimen în dieta zilnică şi efectele nu vor întârzia să apară.

De asemenea, seminţele de chimen cresc imunitatea generală a organismului, te ajută să nu faci astm, bronşită sau alte probleme respiratorii, previn alegriile de sezon şi ameliorează problemele legate de respiraţie.

Seminţele de chimen se pot consuma ca atare, se pot face ceai sau se pot macina şi adăuga în mancare sau alte preparate. Dacă le macini, nu fierbe pudra rezultată şi nu o adauga în mancăruri firebinţi. Cea mai bună metodă de a macina semintele de chimen este în maşina de cafea. Adaugă, când le macini o linguriţă de pesmet. Acesta absoarbe uleiurile volatile si creşte eficienţa seminţelor de chimen.

Afla totul despre semintele de dovleac

 

Comments

comments

Lasă un răspuns