Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Masuri neobisnuite pentru a scadea rapid tensiunea arteriala

Masuri neobisnuite pentru a scadea rapid tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala crescuta poate sa fie o problema majora de sanatate, iar aceste masuri neobisnuite pentru a scadea rapid tensiunea arteriala sunt utile si  necesare.

Miscarile mainii. Contractarea muschilor mainilor in rafale rapide, scurte, la fel ca atunci cand te-ai juca cu o minge de stres. Miscarea reduce stresul si scade tensiunea arteriala, prin stimularea capacitatatii vaselor de sange de a se relaxa. Miscarile trebuie facute timp de doua minute, in continuu urmate de o pauza de 10-15 minute, dupa care procesul se reia o data sau de doua ori.

Respiratii lente si profunde. Relaxeaza-te si respira lent si profund. Fa aceasta intre cinci si 10 minute, cu pauze daca simti nevoie. Aceasta actiune induce o stre de relaxare si este posibil sa simti o usoara somnolenta. In felul acesta te vei detensiona iar tensiunea arteriala va scadea.

Meditatia. Ce trebuie sa faci. sa stai intr-o pozitie comoda, relaxat, cu ochii inchisi si sa te concentrezi intens asupra respiratiei. Nu conteaza intensitatea sau amplitudinea, scopul tau fiind acela de a avea un ritm al respiratiilor cat mai egal si mai echilibrat posibil. Vei simti o stare reala de relaxare si prin aceasta tensiunea arteriala se reduce.

Presiunea pe globii oculari. Manevra este simpla dar trebuie facuta cu prudenta. Relaxeaza-te inspira si cu degetele adunate preseaza usor globii oculari, timp de una, doua secunde. Repeta miscarea cu calm de doua-trei ori. mecanismul este un reflex conditionat care duce la relaxarea caselor de sange si implicit produce scaderea tensiunii arteriale.

In cazul in care ai tensiunea arteriala crescuta cea mai buna solutie este sa consulti un medic si sa aplici corect si constant tratamentul indicat. Toate aceste solutii sunt masuri exceptionale, care s epot alica doar in situatii exceptionale si nu reprezinta un tratament pentru a corecta nivelul tensiunii arteriale.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns