Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medicamente din natura

Medicamente din natura

Am facut o lista cu medicamente din natura, unele dintre ele extrem de utile si foarte active in folosul sanatatii tale. Aceste medicamente din natura sunt mult mai bune decat medicamentele de sinteza si suplimentele de minerale si vitamine pentru ca actioneaza fara nici un fel de riscuri si cu maxima eficienta pentru foarte multe suferinte. In plus acestea aduc o mobilizare generala a organismului si cresc tonusul.

Teanina – este compusul extras din frunzele de ceai. In magazinele naturiste il gasesti sub forma de comprimate sau preparate. In fapt este un acid aminat numit L-Teanina care are un efect stimulat similar cu al cafelei dar fara nici unul din efectele negative al excitarii pe care o produce cafeaua. Acest acid aminat are un efect tranchilizant, antistres, induce relaxare fara somnolenta si mareste capacitatea creierului de a se concentra, de a memora si de a invata.

Radacina de valeriana – este cea mai buna solutie antistres, avand capacitatea de a reduce concentratia hormonilor de stres, nu prin actiune asupra sistemului endocrin, ci indirect, prin readucerea organismului la ritmul sau natural prin diminuarea reactiilor organice negative la stres.

Ceaiurile de plante – benefice dar din pacate ignorate. Toti avem in casa cafea, dar cati dintre noi avem ceaiuri de plante? Ghimbir, lamaie, musetel, menta, tei, sunatoare, levantica, sanziene si alte amestecuri de plante au efecte miraculoase calmante sau tonice.

Regulatoare de tensiune – altele decat cele de sinteza se gasesc in frigider, in camara si in gradina cu zarzavaturi. Statistic, 6 oameni din 10 au probleme cu tensiunea arteriala. Migdale crude, ardeiul iute, nuca de cocos scad rapid si eficient tensiunea arteriala sistolica, dar si pe cea diastolica. La fel face si pudra de cacao, tumericul, usturoi si bananele. Acestea aduca rapid un aport crescut de potasiul ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale suficient pentru ca riscul aparitiei unui eventual accident vascular cerebral sa se diminueze cu pana la 38%.

Concluzia este simpla. Inainte de a lua o pilula, gandeste-te la solutiile oferite de medicamente din natura, toate fara contraindicatii sau cu efecte minime.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns