Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Modificări în corp și schimbări de dispoziție la femei – Remedii există!

Modificări în corp și schimbări de dispoziție la femei – Remedii există!

remedii menopauza

Menopauza este cunoscută pentru că produce schimbări de dispoziție la femei, dar și alte simptome neplăcute – bufeuri, stări de nervozitate, transpirații nocturne, insomnie. Menopauza declanșează depresie, anxietate și stări de nervi la femei, acestea au schimbări ale stării de spirit, plâng des, sunt mai sensibile, unele se simt diferit, de parcă nu mai sunt ele.

Nivelul scăzut de estrogen de la menopauză afectează în mod direct funcționarea serotoninei în creier, funcțiile cognitive, funcțiile altor sisteme ale organismului (metabolismul insulinei, nivelul de colesterol). Efectul estrogenilor se observă și asupra somnului, scade calitatea acestuia, se instalează tulburările de somn.

În ziua de azi femeile suferă și din cauza stresului, ele pot avea stări rele datorită problemelor pe care le au zi de zi în familie sau la muncă. Schimbările de dispoziție apar zilnic la oameni în general, mai ales la femeile care sunt mai sensibile. Este vorba despre o sensibilitate a stării de spirit care poate să apară și din cauza unor probleme de sănătate, a unor afecțiuni sau boli. Modificările de acest fel nu sunt niște simple capricii, ele pot avea o explicație medicală, mai ales dacă sunt destul de intense și apar frecvent la persoanele care aparent par să aibă o stare bună de sănătate.

Schimbările de dispoziție la femei se produc din cauza tulburărilor hormonale. Aceste schimbări ale nivelului de hormoni apar de exemplu în timpul pubertății, sau în perioada de sarcină și de menopauză. În perioada ciclului menstrual multe femei au stări rele, pe care uneori le controlează cu greu. Fetele aflate la pubertate au modificări hormonale care sunt asociate frecvent cu modificările de dispoziție și cu crizele de dezvoltare.

O altă cauză a schimbărilor de dispoziție la femei este depresia. Aceasta poate afecta foarte multe femei în ziua de azi, mai ales din cauza factorilor de stres. Stările apar frecvent, mai ales dimineața, sunt de tristețe, apatie, scăderea stimei de sine, neîncredere, neajutorare, frică, etc.

Depresia la femei este întâlnită mai frecvent decât la bărbați. Aceasta se produce pe fondul modificărilor hormonale și din cauza sensibilității femeilor. Depresia poate fi cauzată de stres, pierderea locului de muncă, dar și de modificările hormonale care apar la pubertate, în zilele anterioare menstruației, în perioada de sarcină și menopauză. În aceste zile femeile au o stare de spirit mai puțin bună, se concentrează cu dificultate, au diferite simptome care le fac să aibă schimbări frecvente de dispoziție și chiar să-și agraveze anumite afecțiuni psihice – anxietatea și altele.

Depresia este o boală comună în secolul în care trăim, milioane de femei suferă de această boală în lume. Statisticile arată că una din 5 femei are stări de depresie și unul din zece bărbați suferă de depresie. Uneori depresia este ereditară, sunt oameni care au o predispoziție genetică la această afecțiune.

Potrivit medicilor aproximativ 65% dintre femeile care suferă de depresie au dureri de cap, tulburări de somn, dureri abdominale și de spate, uneori și alte simptome care le creează stări de disconfort accentuat. Ele trebuie să meargă la medic, sau în cazuri grave chiar la un psihiatru pentru a nu ajunge la complicații, la dezvoltarea altor probleme de sănătate. Depresia afectează cu siguranță viața de zi cu zi a unei femei care are acest diagnostic.

Un lucru bun este că femeile se îmbolnăvesc temporar, deci depresia se poate trata. Prin urmare, femeile pot primi tratament pentru depresie de la un medic de specialitate, important este să conștientizeze că suferă de această afecțiune și să ceară ajutor.

Schimbările de dispoziție apar și din cauza bolilor tiroidiene (ex. hipotiroidie), scăderii în greutate, viciilor (alcoolism, dependență de nicotină), consumului de droguri, anxietății, bolilor psihice și altele.

Femeile care suferă de o tulburare afectivă bipolară, sau de o tulburare maniaco-depresivă, pot avea de asemenea un comportament ciudat, schimbător, perioade în care își manifestă intens stările de depresie. Sunt momente când au crize depresive și momente în care par să facă față situației, sunt liniștite.

Femeile suferă frecvent de schimbări de dispoziție, de oboseală și anxietate, de aceea este bine să se abțină de la consumul de cofeină, alcool și tutun. Specialiștii recomandă femeilor un produs natural 100%, eficient pentru îmbunătățirea stării de dispoziție, eliminarea stărilor de anxietate, depresie și a gândurilor negative: ulei cbd. Acesta este un „medicament” pur pe bază de plante. Nu este un drog, nu are efecte secundare, nu are efecte psihoactive.

Despre uleiul CBD s-au făcut studii care au demonstrat faptul că are proprietăți analgezice, antiinflamatorii, anticonvulsive, antidepresive și anxiolitice. Produsul este organic, îmbunătățește starea de spirit, previne stările de nervi, leziunile nervoase, combate insomnia și tulburările de somn.

De asemenea, cercetătorii spun că acest produs conține ingrediente care pot ucide celulele canceroase și pot reduce simptomele care apar la multe tipuri de cancer. Beneficiile folosirii uleiului de canabis sunt numeroase, el este recomandat în perioada de tratament a cancerului, de chimioterapie. Canabisul este utilizat în scop medical, pentru a reduce simptomele multor afecțiuni și boli cronice.

Comments

comments

Lasă un răspuns