Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Morcovi pentru ochi sănătoși

Morcovi pentru ochi sănătoși

morcovi

Este demonstrat că substanţele active din morcov au un rol important în menținerea sănătății ochilor, ajutându-i să asimileze vitamina A, un nutrient foarte important în general şi esenţial în cazul celor nevoiţi să petreacă mult timp într-o încăpere cu o lumină prea slabă.

Cum se folosesc

S-ar părea că sunt mai buni fierţi decât cruzi, întrucât sunt mai uşor de digerat și pentru că favorizează o mai bună asimilare a vitaminei A.

Ce tratează

Previn cataracta şi orbirea. Din păcate, s-a constatat că o carență mare de vitamina A duce la pierderea vederii. Asta, întrucât un asemenea deficit favorizează apariţia cataractei, cauză a orbirii multor persoane care au ajuns într-o asemenea situaţie. Absenţa acestei vitamine poate avea drept urmare şi xeroftalmia, o afecţiune în care ochii nu mai pot produce lacrimi, de unde neplăcuta senzaţie de uscăciune, pleoape umflate, uneori chiar ulceraţii. Apoi, betacarotenul, substanţă din morcovi care în organism se converteşte în vitamina A și care colorează rădăcina plantei în portocaliu, este recunoscută ca având proprietăţi anticancer.
Sfat: mănâncă cel puţin un morcov pe zi!

Text : Olga Sveduneac (FDA 39/2014)

Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns