Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Câteva motive să mănânci zilnic ananas

Câteva motive să mănânci zilnic ananas

Motive sa mananci zilnic ananas – Ananasul este un fruct zemos, delicios şi sănătos ,şi sunt multe motive pentru care ar trebui să-l consumi zilnic. Unul dintre cele mai bune lucruri în ceea ce priveşte consumul de ananas este acela că el poate fi găsit în pieţe pe tot parcursul anului, cu toate că sezonul lui se întinde din aartie până în iulie.

Aruncă ochii pe lista de motive de mai jos şi o sa mananci zilnic ananas.

1. Este gustos

Cel mai bun motiv pentru care ar trebui să consumăm ananas în fiecare zi este gustul acestuia. Ananasul este dulce , suculent şi gustos în mod natural. Îl poţi mânca crud sau îl poţi găti.

2. Bogat în antioxidanţi

Ştim că antioxidanţii se găsesc în majoritatea fructelor şi legumelor, inclusiv în ananas. Este esenţial să oferim organismului antioxidanţi în mod regulat. Incluzând ananasul în dieta ta te vei simţi mai bine.

Citeste si: 10 gustari cu putine calorii

3. Bogat în vitamina C

Vitamina C este esenţială pentru sistemul nostru imuninar, iar ananasul este plin ce Vitamina C. Consumând zilnic doze rezonabile de vitamina C şi  poţi evita răceala de care majoritatea suferă în acest moment. O porţie de o cană de suc de ananas îţi aduce toată vitamina C de care ai nevoie pentru întreaga zi.

4. Are puţine calorii

Ananasul proaspăt are puţine calorii. O cană de ananas conţine mai puţin de o sută de calorii. Chiar dacă ananasul este foarte dulce, îl poţi include în dieta ta fără să-ţi faci griji pentru faptul că ai putea lua în greutate.

Citeste si: Reguli simple care sustin scaderea in greutate

5. Poţi găti cu ananasul

Cu toate că ananasul crud este foarte gustos, îl poţi şi  găti. Poţi combina bucăţi de ananas cu ardei gras roşu şi piept de pui. Pentru un desert delicios, prăjeşte rondelele de ananas cu miere la grătar.

7. Ananasul este uşor de curăţat

Din păcate, nu mulţi oameni cumpără ananas, având impresia că este greu de curăţat. Dar, de fapt, nu este. Taie ambele capete ale ananasului, aşează-l în picioare şi taie-i coaja de sus în jos, folosind un cuţit ascuţit. După, taie ananasul în patru bucăţi, scoate-i miezul şi taie-l în bucăţi îndeajuns de mici încât să poată fi mâncate cu uşurinţă.

8. Are o concentraţie de sodiu mică

În zilele noastre, majoritatea fructelor conţin cantităţi alarmante de sodiu. Ananasul conţine o concentraţie mică de sodiu, şi este perfect pentru cei ce ţin o dietă bazată pe concentraţii reduse de sodiu. Chiar dacă nu urmezi o astfel de dietă, merită să mănânci zilnic ananas.

Citeste si: 5 beneficii ale ananasului

9. Sporeşte activitatea creierului

Ananasu este o sursă excelentă de zahăruri naturale care produc organismului cantintatea esenţială de glucoză şi ajută la formarea unui echilibru al cantităţii de zahăr din sânge. Asta îmbunătăţeşte funcţiile creierului, sporeşte abilităţile cognitive, şi sporeşte atenţia şi concentrarea.

Ananasul aduce multe beneficii sănătăţii noastre, şi dacă duci un stil de viaţă sănătos, ar trebui să faci loc acestui fruct în dieta ta.

Cât de des mănânci ananas? 

 

Articol exclusiv online
Text: Echipa Femeia
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns