Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nu te speria de uleiul de canabis! Patru afecțiuni de care te vindecă această substanță minune

Nu te speria de uleiul de canabis! Patru afecțiuni de care te vindecă această substanță minune

Pentru că ești o femeie modernă, la curent cu toate noutățile în materie de sănătate, cu siguranță ai auzit despre substanța minune numită ulei de canabis. În ultimii ani, aceasta a fost subiectul a numeroase studii realizate de unele dintre cele mai prestigioase instituții medicale din lume, care au relevat proprietățile sale miraculoase în vindecarea sau ameliorarea simptomelor diverselor boli sau afecțiuni.

Uleiul de canabis este 100% legal și nu produce efecte psihoactive, prin urmare nu are de ce să te sperie prezența cuvântului „canabis” în denumirea sa, chiar dacă mulți asociază această plantă cu substanțele halucinogene. Acest ulei nu conține THC, compusul cu proprietăți psihotrope, ci are o concentrație foarte mare de CBD (canabidiol), o moleculă proeminentă naturală care se comportă foarte bine în raport cu organismul uman.

Iată în continuare ce tulburări și boli poți trata cu ulei de canabis:

  1. Anxietatea și stresul. O cercetare din 2013 a relevat că uleiul de canabis te poate ajuta să îți controlezi reacțiile emoționale în cazul anxietății, stresului și traumelor. Explicația științifică este următoarea: canabidiolul influențează receptorii stresului din hipocamp, regiunea din creier responsabilă cu răspunsul emoțional. Un alt studiu, din 2015, a arătat că această substanță face minuni în cazul militarilor cu sindrom de stres post-traumatic.
  2. Durerile cronice. Uleiul de canabis este benefic și pentru ameliorarea durerilor intense, având totodată un puternic efect anti-inflamator. De altfel, tocmai din acest motiv este adesea utilizat de pacienții care suferă de cancer și sunt supuși chimioterapiei. Cercetările au demonstrat că, administrată de trei ori pe zi, această substanță reduce semnificativ durerea și îmbunătățește calitatea somnului.
  3. Astmul. În China și India, canabisul este utilizat de mii de ani în tratarea afecțiunilor respiratorii. Având în vedere că este un bun analgezic și anti-inflamator, ajutând la dilatarea căilor respiratorii, uleiul de canabis reprezintă un remediu natural pentru zeci de milioane de oameni care suferă de astm la nivel mondial. De altfel, studiile desfășurate începând cu anii ’70 au arătat că majoritatea covârșitoare a pacienților tratați cu acest ulei au răspuns pozitiv la tratament.
  4. Sindromul colonului iritabil. Dacă suferi de dureri abdominale și lipsa poftei de mâncare, uleiul de canabis te poate ajuta să reduci aceste simptome ale colonului iritabil. Astfel, vei reuși să îți echilibrezi tranzitul intestinal și să previi colita. Pe lângă toate acestea, substanța minune mai are efecte pozitive și în cazul bolilor cardiovasculare, bolilor degenerative, diabetului epilepsiei, acneei și artritei reumatoide.

În plus, este extrem de important de precizat faptul că uleiul de canabis nu prezintă efecte adverse și, având în vedere că nu conține THC, nu afectează percepția senzorială, luciditatea conștiinței, reflexele și comportamentul. Ba mai mult, canabidiolul ar putea avea chiar proprietăți anti-psihotrope, fiind un potențial remediu pentru afecțiuni cu simptome de natură psihotică.

Cercetările recente au relevat doza recomandată din acest ulei, pentru ca interacțiunea sa cu organismul uman să fie optimă. Este vorba despre 300 de miligrame pe zi, timp de șase luni. Totuși, dacă este prima dată când încerci această substanță, este indicat să începi cu o concentrație redusă, pe care să o crești treptat.

 

Sursa: Adserving iAgency.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns