Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nuci pentru o inimă sănătoasă

Nuci pentru o inimă sănătoasă

nuci

Îţi plac nucile? Probabil că da. Dar ştii ce beneficii ţi-ar aduce un consum de un pumn de nuci pe săptămână? Probabil că nu. Răspunsul îl dau cercetătorii spanioli, care au studiat influenţa dietei mediteraneene asupra stării de sănătate a organismului, în special a nucilor.

Cum se consumă

Pentru a beneficia de calităţile terapeutice ale nucilor, acestea trebuie consumate crude, în stare naturală – fără adaos de sare, prăjite ori în asociere cu alte alimente, ci servite ca o gustare separată.

Ce tratează

În urma studiului efectuat de cercetătorii spanioli, s-a ajuns la concluzia că nucile sunt un ajutor preţios pentru inimă, prevenind în mare măsură instalarea afecţiunilor cardiovasculare. Un consum de 100 g de nuci pe săptămână reduce cu 55% riscul de deces prematur cauzat de afecţiunile cardiovasculare şi cu 45% rata de deces din pricina cancerului. Apoi, întrucât au darul de a diminua nivelul colesterolului rău din sânge, nucile previn formarea cheagurilor de sânge şi reglează tensiunea arterială, meritul revenind acizilor graşi nesaturaţi omega 3. În plus, s-a constatat că, prin conţinutul bogat în aceşti acizi, fibre, vitamina E, magneziu şi acid folic, consumul frecvent de nuci constituie una dintre cele mai bune măsuri profilactice împotriva cancerului.

Citește și: Nucile, fructele creierului

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/2014
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns