Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Nucile, fructele creierului

Nucile, fructele creierului

 

 

Despre beneficiile consumului de nuci se ştia de multă vreme, dar o serie de cercetări recente au probat calitati excepţionale ale acestor fructe uleioase, mai ales pentru creier şi celula nervoasă.

Consumul de nuci îmbunătăţeşte concentrarea şi capacitatea de a prelucra informaţiile, susţin oamenii de ştiinţă americani de la University of California, Los Angeles (UCLA). Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Şcoală de Medicină „David Geffen”, UCLA, care a constatat că funcţiile cognitive sunt în mod constant mai bune la participanţii care au consumat nuci, indiferent de vârstă, sex sau etnie.

Acest studiu, reprezintă prima analiză de mari dimensiuni dedicată legăturii dintre consumul de nuci şi funcţiile cognitive şi totodată singură cercetare care a inclus toate datele cognitive disponibile din multiple Naţional Health and Nutrition Examination Survey.

În studiul la care au participat adulţi cu vârstă cuprinsă între 20 şi 59 de ani, dar şi persoane de peste 60 de ani, Lenore Arab şi colegul sau, Alfonso Ang, au constatat că participanţii care au consumat mai multe nuci aveau rezultate semnificativ mai bune la şase ţeste cognitive, care au inclus ţeste de memorie, concentrare şi procesare a informaţiei.

Studiul se adaugă unui număr tot mai mare de cercetări care atrag atenţia asupra efectelor pozitive ale consumului de nuci asupra reducerii tulburărilor cognitive şi bunei funcţionari a creierului, inclusiv asupra încetinirii sau prevenirii dezvoltării bolii Alzheimer, aşa cum au demonstrat-o testele realizate pe şoareci.

Potrivit cercetătorilor, nucile beneficiază de numeroase ingrediente active, care pot contribui la protejarea funcţiilor cognitive. Printre acestea se număra conţinutul ridicat de antioxidanţi, combinaţia de numeroase vitamine şi minerale, dar şi faptul că nucile sunt o sursă importantă de acid alfa-linolenic (ALA), un acid omega-3 gras, cu efecte benefice asupra sănătăţii inimii şi creierului.

Comments

comments

Lasă un răspuns