Lecitina – ce este și la ce folosește

Lecitina este o grăsime necesară tuturor celulelor din organism, contribuie la construirea membranei acestora și împiedică oxidarea.  Corpul sintetizează fosfatidilcolina din alimente în colină și fosfați, producând astfel lecitina. Dar ea nu se găsește doar în hrană, fiind secretată în mod natural de ficat și bilă pentru a metaboliza grăsimile. Proprietăți Lecitina are

Remedii ușoare după o masă grea

Masa festivă de Paște e plină de bucate delicioase, dar, din nefericire, multe sunt greu de digerat. Așadar, dacă ești imprudentă și faci excese, stomacul tău s-ar putea revolta. Să vedem ce remedii ți-ar fi de ajutor! Ouă, drob, ciorbă și friptură de miel, cozonaci. De sărbători, cu atâtea bunătăți care

Ce nu stiai despre salata verde

In lupta impotriva kilogramelor sau in curele de detoxificare, salata verde te ajuta mereu sa iti recapeti tonusul prin proprietatile sale nutritive bogate. In plus este una dintre cele mai accesibile, mai usor de preparat si mai gustoase legume. Si totusi buchetul verde ofera mult mai multe beneficii sanatatii. Afla ce

Fiert, crud sau copt?

La începutul istoriei sale, omul se hrănea exclusiv cu crudități. Când a descoperit focul, a aflat și că hrana prelucrată termic e nu doar mai ușor de mâncat (și de digerat, spunem noi), ci și mult mai gustoasă. Fiind carnivor de felul lui, cu siguranță, omul a consumat carne și înainte

Cele mai sanatoase alimente de post

Acestea sunt considerate cele mai bune alimente de post. În principiu, perioadele de post trebuie să respecte foarte strict regulile alimentației sănătoase. este de dorit să eviți înlocuitorii de genul - pate de post, salam de post etc. Este de dorit să eviți pâinea albă, cartofii prăjiţi, pateul vegetal din

Pagina 1 din 8312345...102030...Ultima »