Carne, dar nu tocmai

Omul este omnivor. Așa e el construit. Există însă oameni care au renunţat la consumul de carne. Sau care țin postul așa cum scrie la carte. Cum fac ei să dea corpului proteinele de care organismul are atâta nevoie și care îndeobște se găsesc în produsele de origine animală? Mai

Băutura ideală e apa minerală

Apa minerală naturală este caracterizată de puritatea originală și compoziția perfect stabilă garantată de minerale. Este singura apă care poate beneficia de proprietăți favorabile sănătății. De origine subterană, apa minerală naturală provine dintr-o singură sursă aflată la adăpost de orice fel de poluare. Este captată de la adâncimi mari și nu

Mai puțină sare în bucate

Consumăm zece grame pe zi, față de cele maximum șase recomandate de medici. Favorizează hipertensiunea, bolile cardiovasculare și renale. Iată câteva trucuri pentru a reduce consumul de sare. Mare parte dintre noi mănâncă mai multă sare decât cantitatea maximă recomandată. Chiar dacă nu te atingi de solniță, poți fi surprinsă de

Mituri și obiceiuri alimentare sub lupă

Citim aproape zilnic „ studii“ despre anumite alimente și diete-minune. Frecvent, informațiile sunt confuze și chiar contradictorii. Sub acest asediu informațional, e tot mai greu să ținem calea dreaptă. Mediul online este plin de păreri despre „alimentația corectă“. Unele avizate, altele care fac referire la instituții cu nume pompoase, dar care

Detoxificarea, între da și nu

Curățarea organismului de toxine este tot mai des promovată și aplicată în zilele noastre, devenind chiar o modă printre doritoarele de trup frumos și sănătos. Este însă ea și recomandată? Da, suntem expuși unei invazii de toxine în fiecare zi din viață (cam 80.000 de toxine există în mediul nostru),

Din darurile toamnei

Toate legumele sunt sănătoase, fiecare cu aportul său la starea generală de bine, dar unele dintre ele sunt mai mult de-atât: ne ajută să prevenim diverse boli sau să scăpăm de cele deja contractate. Nu-ţi rămâne decât să le introduci în meniu. În nu puţine situaţii, terapia prin nutriţie s-a dovedit

Sărate, congelate, pasteurizate

În România, există un adevărat cult al conservelor pentru iarnă și, mai ales, al murăturilor. Ce-ar fi iarna fără un castravecior murat și Crăciunul fără sarmale?! Acesta este un dat. Există însă și spaima de conservanți, aditivi – de chimicale, așa cum li se spune cu dispreț. O soluție ar

Pagina 1 din 9512345...102030...Ultima »