Adevarul despre iaurt

Iaurtul este unul din cele mai vechi alimente din lume. Omul a consumat iaurt, practic dintotdeauna, iaurtul fiind un produs rezultat natural prin fermentarea laptelui. În prezent există zeci de variante ale iaurtului natural, dar toate au la bază procesul de fermetare şi acrire a laptelui. În prezent iaurtul este

Nutriție – alb sau negru?

Care-s mai bune dintre alimentele considerate oricum sănătoase în ambele variante coloristice? Când vine vorba de alimente, cu cât sunt mai deschise la culoare, cu atât sunt mai procesate și, prin urmare, au mai multe restricții, fiind lipsite de substanțe nutritive și totodată dăunătoare sănătății. Totuși, unele alimente albe aduc numeroase

Lămâia, regina fructelor de sezon

Nu-i deloc exagerat s-o numim fructul cu 1.001 talente. De la îngrijirea sănătății și frumuseții până la gătit sau curățenie în casă, lămâia e întotdeauna de ajutor. Purifică organismul, întărește imunitatea, reduce colesterolul, previne ridurile, estompează petele de pe piele. Tot mai multe studii demonstrează calitățile medicinale și cosmetice ale lămâii.

Cura de morcovi si suc de morcovi

Cura de morcovi si suc de morcovi trebuie respectata vreme de doua-trei spatamani. Se consuma morcovi cruzi si/sau suc de morcovi. Sucul trebuie baut imediat ce a fost facut. Se poate adauga suc de lamaie sau suc de portocala si poate fi combinat cu suc de patrunjel. Cura se poate

4 alimente care previn cancerul de san

Există o legătură certă între alimentaţie şi unele dintre cele mai grele şi grave afecţiuni. Legătura dintre alimentaţie şi boli este făcută prin intermediul hormonilor care sunt foarte sensibili la anumiţi nutrienţi. Unul dintre mineralele asimilate de organism din alimente, şi care influenţeaza substanţial hormonii feminini este seleniul. Seleniul are

Nucile, sănătate curată

Fructe oleaginoase deosebit de hrănitoare și apreciate pentru miezul gustos, nucile aduc organismului beneficii greu de egalat, ţinând la distanţă multe boli care ne dau târcoale. Nucile sunt foarte bogate în minerale (fosfor, magneziu, zinc, fier, calciu, iod, sodiu, potasiu), acizi graşi nesaturaţi, peste 20 de aminoacizi, vitaminele A, E, B,

Surse de calciu din fructe si legume. Alternative sanatoase

Calciul este un mineral esential pentru organism si necesarul zilnic ajunge undeva la 1000 de miligrame, fiind mineralul de care organismul are nevoie, zilnic, in cea mai mare cantitate. In consecinta este importat ca aceasta doza zilnica sa fie acoperita nu doar din alimente de origine animala ci si din

Noua piramidă alimentară

Este un ghid dezvoltat de specialiști australieni, care reordonează grupele alimentare astfel încât să se potrivească schimbărilor din stilul de viață actual. Intro: Marii absenți din piramida de azi sunt zahărul și produsele tip junk, recomandate, e drept, cu reținere în cea apărută cu 30 de ani în urmă. Mesajul insistent

Carnea de porc e sănătoasă?

A fost printre primele, dacă nu chiar cel dintâi dintre animalele domesticite de om. Fiind uşor de crescut și având carne fragedă și hrănitoare, porcul a ajuns curând să fie considerat sfânt. Egiptenii îl considerau zeu al vegetaţiei și îl sacrificau pentru recolte mai bune și belşug. Deși în ultima

Page 1 of 8112345...102030...Last »