Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > O banana pe zi, sursa sanatatii

O banana pe zi, sursa sanatatii

Bananele conţin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză şi glucoză combinate cu fibre. Pentru această combinaţie specială o banană oferă instantaneu energie. Mai mult, cercetăƒrile au dovedit cムdouă banane asigură suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute.

Dar asta nu este tot. Bananele ajută la ameliorarea sau prevenirea un număƒr mare de suferinţe şi boli, ceea ce face din acest fruct unul care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.

DEPRESIA. Conform unui studiu recent printre persoanele care suferムde depresie, multe se simt mai bine după ce mănâncă o banană. Acest lucru se datoreazムfaptului cムbananele conţin triptofan, un tip de proteină pe care organismul transformムîn serotoninăƒ, cunoscută pentru că determină diminuarea stresului şi relaxare, îmbunăƒtăƒtind starea de spirit.
SINDROM PREMENSTRUAL. Uită pastilele, cel mai bine în perioada neplăcută şi frustrantă în care se manifestă sindromul premenstrual – mănâncă o banană.Vitamină B6 pe care bananele o conţin din belşug, reglează nivelul de glucoză din sânge, care poate afecta starea ta generală.

ANEMIE. Bogate în fier, bananele pot stimula producţia de hemoglobină din sânge şi astfel sunt un aliat în anemie.
TENSIUNE ARTERIALĂ. Bananele  sunt un fruct tropical unic prin concentraţia maximă d epotasiu pe care acestea îl conţin, ceea ce le face perfecte pentru reglşarea tensiunii arteriale prin mecanisme naturale. Se consideră că cei care consumă constant banane au un risc mai redus de a face accident vascular cerebral.
CONSTIPAŢIE. Bogate în fibre, bananele ajută la restabilirea tranzitului normalƒ al intestinului, făƒrムa mai recurge la laxative.

MAHMUREALA. Una dintre cele mai rapide moduri de a vindeca mahmureala este un milkshake din banane, îndulcit cu miere. Banana calmează stomacul şi, cu ajutorul mierii, restabileşte nivelul normal de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează şi re-hidratează sistemul digestiv.
ARSURI GASTRICE. Bananele au un efect antiacid intens şi natural. În cazul arsurilor gastrice cea mai bună soluţie este să mănânci o banană.
GREŢURILE MATINALE ÎN SARCINĂ. Bananele calmează rapid senzaţia de greaţă din timpul sarcinii. Ideal este să le consumi dimineaţa sau între mese, pentru un efect maxim.

ÎNŢEPĂTURI DE INSECTE. Coaja de banană este cea mai bună soluţie. Freaca locul cu partea din interior a cojii de banană. Este mai eficinetă decât o cremă!
ULCER. Banana este folosită că hrană dietetică în ulcere gastrice, datorită texturii sale moi şi a fineţii. Este singurul fruct crud care poate fi consumat făƒrムrisc în criza ulceroasă. Banenele neutralizează aciditatea şi reduce iritarea prin protejarea mucoasei stomacului.
REGLEAZĂ TEMPERATURA. Bananele scad temperaturaşi este foarte activă în cazul temperaturii ridicate în cazul infecţiilor sau gripei.

Comments

comments

Lasă un răspuns