Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Otetul de mere, aliat de nadejde pentru dieta

Otetul de mere, aliat de nadejde pentru dieta

Otetul de mere este un aliat in dieta si are capacitatea de a sustine procesul de ardere al grasimilor.

Pentru a beneficia de calitatile pe care le are otetul de mere este foarte important sa folosesti otetul preparat din mere bio, nepasteurizat.

Otetul preparat din mere este cunoscut si folosit de sute de ani pentru proprietatile si beneficiile pe care le aduce sanatatii. Otetul de mere este un tonic general, este eficient in tratarea migrenelor, a oboselii cronice, a artritei, diabetul si hipertensii arteriale. Este dovedit ca are si capacitatea de reduce colesterolul.

Otetul de mere  este foarte bogat in minerale si vitamine. Contine magneziu, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, fier, sulf, cupru, siliciu, precum  si  vitamina A, vitamine din complexul B, o doza mare de vitamina C, dar si vitamina E si beta-caroten, precum si multe enzime foarte active.

Otetul din mere actioneaza pe doua planuri, pe de o parte taie apetitul, pe de alta intervine in dezintegrarea celulelor adipoase, astfel ca inclus intr-un plan alimentar sanatos, cu un maxim de 1800-2000 de calorii zilnice, te ajuta sa slabesti circa doua-trei kilograme pe saptamana. In plus este o eficienta cale de detoxifiere si un stimulent al metabolismului bazal. Acesta il fac utile si justifica ideea de dieta cu otet facut din mere.

Consumat inainte de masa, otetul de mere reduce pofta de mancare. De asemenea, otetul de mere  imbunatateste digestia, permitand corpului sa digere alimentele mai usor.

Cum folosesti otetul de mere

Amesteca doua lingurite de otet de mere cu opt de apa si bea inainte de fiecare masa. Pentru ca rezultatele sa apara, trebuie sa consumi acest amestec de cel putin trei ori zi.

O dieta cu otet de mere este recomandata pe o perioada limitata de timp, de maxim sase-opt saptamani, dar otetul de mere poate face parte permanent din alimentatia ta, in cantitati rezonabile, insa.

Foloseste constant in salate si pentru prepararea unor sosuri otet de mere.

Poti bea dimineata un pahar de apa cu o lingurita, doua de otet. Este un bun tratament de intretinere zilnica.

Secretul eficientei sta in consumul zilnic al unei cantitati mici de otet, in paralel cu o alimentatie echilibrata, diversificata si 30 de minute de miscare in fiecare zi.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns