Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Pachețelul cu mâncare din ghiozdan

Pachețelul cu mâncare din ghiozdan

Alimentația corectă a școlarului mic este fundamentală pentru sănătatea și succesul la școală. Pachețelul cu mâncare din ghiozdan și alimentația școlarului trebuie gândită pentru a susține imunitatea, necesarul de nutrienți și valoarea calorică.

O alimentație adecvată poate stimula sistemul imunitar, mai ales pe perioada sezonului rece când la școală (sau la serviciu), este o adevărată explozie de bacterii și viruși.

Elimină și evită alimentele nesănătoase, bogate în zahăr, alimente semipreparate, pline de grăsimi și sare, consumul constant de băuturi carbogazoase dulci.

Pachetul pentru școală, trebuie pus înainte de toate în ghiozdan un articol de igienă pentru dezinfectarea mâinilor înainte de masă. De asemenea, trebuie ținut seama de faptul că pauza nu durează mai mult de 10 – 15 minute, iar cantitatea de alimente trebuie să fie proporțională cu timpul necesar ingerării ei.

Pentru copii, aspectul alimentului contează enorm, de aceea se pot folosi containere din plastic, cu capac, pentru ca alimentele să rămână integre ca formă. Mergi pe varianta unui sandwich-ul cu pâine integrală sau de secară, cu brânză nesărată sau carne de pui/curcan și fructele proaspete, legume proaspete curățate și tăiate în felii sau rondele – ardei, gogoșari, morcovi, dar și fructe uscate în amestec cu nuci, migdale, alune neprăjite, sana sau lapte bătut natural (ambalate în recipienți cu dop etanș), biscuiți digestivi bogați în fibre.

Un alt secret pentru pachețelul din ghiozdan este variația alimentelor. Diversitatea menține interesul copilului pentru alimentația sănătoasă.

Pachețeul din ghiozdan are un efect pozitiv de lungă durată. Copilul de azi, viitor adult va învăța beneficiile unei alimentații corecte, va accepta că a avea mancare la pachet este un gest benefic pentru sănătate și va deveni un adult responsabil pentru ceea ce mănâncă.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns