Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Pasii de urmat dupa inceperea travaliului

Pasii de urmat dupa inceperea travaliului

Bebelusul tau va mai astepta inca o ora ca sa te pregatesti, sa mai verifici o data daca nu iti lipseste nimic din bagaj. Ceea ce iti prezentam este scenariul ideal, acela pe care ar trebui sa-l gasesti in orice spital.

O data ajunsa la spital, dupa completarea catorva formulare, vei fi condusa in sala in sala de travaliu.

Acolo, medicul va controla durata contractiilor si intervalul la care apar; iti va face un examen genital pentru a verifica starea membranelor si a vedea cat de mult s-a dilatat colul, daca s-au rupt deja sau trebuie rupte.

Ti se vor masura pulsul, tensiunea arteriala, temperatura si, din cand in cand, vei di conectata la un aparat care monitorizeaza inima bebelusului tau – pentru a fi siguri ca totul este in regula.

Scopul ei este sa te hidrateze in ultimeloe stadii ale travaliului si sa permita administrarea medicamentelor intravenoase, in caza ca acestea ar fi necesare. Daca ti se va face anestezie epidurala, va fi nevoie cu siguranta de perfuzie.

Ti se va spune sa te misti cat mai mult, sa te plimbi pe colidor (gravitatia ajuta la progresia travaliului).

Cel mai importanta este sa te relaxezi si sa comunici cu personalul medical, pentru a te ajuta sa-ti fie cat mai confortabil cu putinta. Daca esti ingrijorata sau ai vreo nelamurire, intreaba-ti medicul!

Incearca sa te relaxezi cat poti si lasa-ti partenerul sa fie de folos! Doar pentru asta e langa tine, nu?

Momentul pe care l-ai asteptat cu nerabdare atatea luni este aproape! Si merita intampinat cum se cuvine, cu liniste si increderea in capacitatile trupului tau de a aduce la lumina cea mai asteptata fiinta din viata ta.

Nastere usoara! Iar noi vom fi cu tine, in continuare.

Comments

comments

Lasă un răspuns