Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Plan de slabit pana la sarbatori

Plan de slabit pana la sarbatori

Profită de timpul rămas până la Crăciun și scapă de kilogramele ce s-au adunat peste vară!

Ai nevoie de alimente pline de substanțe nutritive, care te satură și totodată grăbesc metabolismul. Nu-i nevoie să flămânzești pentru a ajunge la silueta dorită și nici nu e cazul să stai lipită de aragaz ori să pierzi vremea cu număratul caloriilor. Îți propunem o dietă care se întinde pe cinci săptămâni. Meniul zilnic nu depășește 1.300 de calorii repartizate pe trei mese și o gustare, pe care o poți lua oricând, la distanță de două ore de masa precedentă. Acestea îți asigură cantitatea necesară de fibre, vitamine și minerale.Dacă respecți indicațiile, de sărbători vei fi mai ușoară cu cel puțin 5 kg și vei încăpea în rochia visată.

Principiile dietei

Ai succes dacă mănânci ce-ți place, ce-ți priește și cât să te sature. Slăbirea este garantată, dar cu condiția să faci mișcare. Fie că ți-ai propus să scapi de 2, fie de 7 kg, schimbările se văd doar dacă faci exerciții eficiente. Cele care combină cardio cu forța consumă mai multe calorii decât alte metode, inducând metabolismului rutina de a obține rapid rezultate. Dacă nu-ți place să alergi pe bandă, lucrează cu mingea sau cu greutățile. Cu cât mușchii se tonifică mai tare, cu atât mai multe calorii vei arde zilnic. Odată toate aceste secrete adunate, nu-ți rămâne decât să te pui pe mâncat și pe slăbit!

Citește și: Carența de vitamine și dieta

Săptămâna 1

Luni

Mic dejun: 1 pahar de smoothie (½ cană de lapte degresat, 1 banană, 1 lingură de miere și 1 de linguriță de semințe de floarea-soarelui). Prânz: 1 bol de supă de linte, 1 felie de brânză, 1 ardei. Cină: 150 g piept de pui fript și salată de crudități. Gustare: 2 mere.

Marți

Mic dejun: 1 chiflă integrală cu 2 frunze de salată verde și 1 ou ochi. Prânz: 1 bol cu 1 morcov ras, ½ avocado, 1 felie de macrou afumat, 2 linguri de oțet balsamic, 1 lingură de ulei de măsline, rucola. Cină: 150 g pește fript, salată de varză la discreție. Gustare: 2 kiwi.

Miercuri

Mic dejun: 2 rondele de orez expandat unse cu brânză degresată și 1 felie de somon afumat. Prânz: salată de ton (1 conservă de ton, 1 țelină mică rasă, zeamă de lămâie) și 1 felie de pâine crocantă de secară, 1 castravete, 1 ardei gras. Cină: 1 bol de supă-cremă de roșii, 1 felie de brânză tofu cubulețe. Gustare: 4 caise deshidratate.

Joi

Mic dejun: ouă jumări (2 albu­șuri și 1 gălbenuș), 2 ardei. Prânz: 150 g carne de vită la grătar, 1 cartof-dulce fiert. Cină: supă de zarzavat la discreție. Gustare: 10 migdale.

Vineri

Mic dejun: 2 felii de toast din făină integrală, unse cu gem cu îndulcitor. Prânz: 1 porție de mâncare de mazăre. Cină: 2 cio­cănele de pui (fără piele) cu murături (conopidă, gogonele). Gustare: 2 pătrățele de cioco­lată neagră.

Sâmbătă

Mic dejun: 1 bol de cereale integrale (fără zahăr) cu 1 iaurt degresat. Prânz: 1 porție de supă de pui (fără fidea sau tăiței). Cină: 1 sendviș cu somon afumat. Gustare: 100 g cheesecake de casă (cu îndulcitor).

Duminică

Mic dejun: 1 pahar (300 ml) de suc de portocale proaspăt stoarse. Prânz: 1 tortilla cu legume mexicane. Cină: 1 bol de ciorbă de pește. Gustare: 10 alune de pădure.

Citește și: Dieta de toamnă – o strategie simplă

Săptămâna 2

Luni

Mic dejun: 1 felie de pâine prăjită cu 2 lingurițe de brânză de vaci, presărată cu semințe de in. Prânz: 1 bol de supă-cremă de ciuperci (gătită fără unt sau smântână). Cină: 200 g piept de curcan la grătar cu salată verde și zeamă de lămâie. Gustare: 200 g struguri.

Marți

Mic dejun: 1 bol de lapte degresat (sau lapte de soia) și fulgi de ovăz. Prânz: 1 porție de mâncare de fasole verde. Cină: 1 salată mare (roșii, ardei, castraveți, salată verde), crutoane din pâine integrală, 1 felie de brânză, câteva măsline. Gustare: 3 mere.

Miercuri

Mic dejun: 2 brioșe făcute în casă, din cereale integrale și nucă. Prânz: 1 bol de supă de pui cu legume. Cină: 1 porție de cartofi cu rozmarin, la cuptor. Gustare: 2 portocale.

Joi

Mic dejun: 2 felii de șuncă de curcan, 1 ou fiert, 1 roșie, 1 castravete. Prânz: 1 porție de paste integrale cu sos de roșii și busuioc. Cină: 200 g pește la grătar cu broccoli fiert la abur. Gustare: 2 pere.

Vineri

Mic dejun: 1 iaurt în care adaugi fructe de pădure. Prânz: 1 porție de spanac cu 1 ou ochi. Cină: 1 bol de ciorbă de văcuță. Gustare: 10 arahide.

Sâmbătă

Mic dejun: 1 omletă cu brânză de capră, 1 ceapă verde, 1 ardei. Prânz: 1 copan de pui fiert, dovlecei și ciuperci la grătar. Cină: 1 bol de supă-cremă de mazăre, crutoane din pâine neagră. Gustare: 1 iaurt de băut.

Duminică

Mic dejun: 1 pahar cu suc de măr, morcov și țelină. Prânz: 1 bol de salată (fasole uscată fiartă, pătrunjel, ceapă roșie, salată verde). Cină: supă-cremă de legume la discreție. Gustare: 2 biscuiți digestivi.

Săptămâna 3

Luni

Mic dejun: 2 ouă fierte tari, 1 felie de brânză tare, 1 morcov. Prânz: 150 g piept de pui la grătar cu fasole verde fiartă.
Cină: 1 bol de supă de varză (varză, ceapă, ardei, morcovi, roșii). Gustare: 1 iaurt degresat, 5 nuci și 1 lingură de miere.

Marți

Mic dejun: 2 mere tăiate în cu­bulețe și presărate cu scorțișoară. Prânz: 3 chifteluțe, 2 castraveciori murați, 1 chiflă cu susan. Cină: 1 bol de supă de broccoli. Gustare: 3 smochine la cuptor cu miere și nucă.

Miercuri

Mic dejun: 4 biscuiți digestivi, 1 măr. Prânz: 200 g păstrăv la grătar cu salată de crudități. Cină: 1 bol de supă de albituri. Gustare: 2 banane.

Joi

Mic dejun: 1 felie de pâine de secară cu pastă de avocado și feta. Prânz: 2 ardei umpluți cu orez și legume. Cină: 1 bol de supă de pui. Gustare: 3 mere.

Vineri

Mic dejun: 1 pahar de shake de banane. Prânz: 1 porție de ghiveci de legume (dovlecei, mazăre, vinete, roșii). Cină: 200 g pește fript și salată de sfeclă. Gustare: 3 curmale deshidratate.

Sâmbătă

Mic dejun: 2 clătite din făină integrală, cu dulceață de zmeură. Prânz: 2 dovlecei umpluți cu cușcuș. Cină: 1 bol de ciorbă de legume. Gustare: 3 pere.

Duminică

Mic dejun: 1 omletă cu spanac și praz. Prânz: 1 porție de ostropel de pui cu salată de varză. Cină: 1 bol de salată de crudități (țelină, morcov, maioneză vegetală). Gustare: 10 migdale.

Citește și: Cea mai bună dietă rapidă

Știai?

S-a dovedit că o cană de ceai verde băută zilnic te ajută să ajungi mai repede la greutatea dorită. Mai mult, acest ceai ține departe răcelile de sezon.

Săptămâna 4

Luni

Mic dejun: 2 felii de pâine de secară, 30 g mozzarella, 1 fâșie de somon Prânz: 150 g lasagna cu spanac Cină: 1 bol de supă-cremă de roșii Gustare: salată de fructe

Marți

Mic dejun: 1 bol de fulgi de ovăz și 2 lingurițe de miere Prânz: 150 g tocăniță de vițel, salată de varză Cină: 200 g orez basmati cu ciuperci, salată verde cu ceapă verde, stropită cu lămâie și ulei de măsline Gustare: 2 pătrățele de ciocolată

Miercuri

Mic dejun: 1 pahar de suc de legume (morcovi, ţelină, pătrunjel, cartofi, sfeclă, varză etc.) Prânz: 3 cartofi copţi cu verdeţuri Cină: 180 g carne de curcan cu salată de crudităţi Gustare: 1 iaurt cu amestec de semințe de dovleac și stafide

Joi

Mic dejun: 1 pahar cu lapte degresat cu tărâțe de grâu și alune-de-pădure Prânz: 200 g mămăligă cu brânză Cină: ciorbă de legume la discreție Gustare: 30 g fistic

Vineri

Mic dejun: salată de fructe Prânz: 1 porție de varză călită Cină: 1 bol de salată de pui (piept de pui fript, măsline, roșii, salată verde, morcov ras, dressing de muștar) Gustare: 1 pahar de cacao cu lapte (îndulcită cu 1 linguriță de miere)

Sâmbătă

Mic dejun: 1 felie de pâine multicereale unsă cu unt de arahide Prânz: 4 chifteluțe cu sos de roșii, salată de castraveți cu mărar Cină: 1 cutie de ton în apă și la discreție sote de varză-de-Bruxelles Gustare: 1 pahar de fresh de portocale

Duminică

Mic dejun: 1 mână de fructe deshidratate și 1 mână de nuci Prânz: 1 porţie de paste integrale cu ciuperci Cină: 200 g peşte gătit în folie de aluminiu, salată verde cu ceapă roșie, multă verdeață, zeamă de lămâie, ulei de măsline Gustare: 1 avocado

Săptămâna 5

Luni

Mic dejun: 1 iaurt 0% grăsime cu fulgi de migdale Prânz: 150 g piept de pui la grătar cu sote de mazăre Cină: 1 porție de tocăniță de ciuperci, salată de murături asortate Gustare: 1 strugure roșu

Marți

Mic dejun: 1 ou fiert tare şi 1 fe­lie de pâine integrală, 3 ridichi Prânz: 50 g orez brun (roşu, sălbatic) cu 200 g legume fierte sau crude Cină: 1 bol de supă limpede de legume cu 200 g legume la grătar Gustare: 2-3 prune deshidratate

Miercuri

Mic dejun: 1 bol de fructe de pădure amestecate cu migdale Prânz: 150 g grătar de vită (muşchi sau pulpă) şi salată de crudităţi Cină: 1 bol de orez integral cu legume Gustare: 2 mere

Joi

Mic dejun: 1 felie de pâine prăjită cu 30 g jambon slab de pui/curcan Prânz: 1 porție de paste cu sos de roșii, ton, oregano Cină: 1 bol de supă cu găluște, 1 frigăruie de pui Gustare: 1 sana/chefir

Vineri

Mic dejun: omletă din 2 ouă cu legume (ardei, praz, roșii) Prânz: 1 porție de mâncare de năut, salată de varză Cină: 1 bol de supă-cremă de legume, 1 vânătă gratinată Gustare: 1 pahar de suc de legume (morcovi, ţelină, pătrunjel, cartofi, sfeclă, varză etc.)

Sâmbătă

Mic dejun: 1 felie de brânză degresată, 1 ardei, 1 castravete Prânz: 1 bol de ciorbă de fasole verde Cină: chifteluțe de pește, salată și sos de iaurt degresat cu castraveți Gustare: 2 morcovi (tăiați în fâșii)

Duminică

Mic dejun: 2 banane Prânz: 1 bol de supă-cremă de broccoli, crutoane din pâine cu semințe Cină: 1 salată din piept de pui, porumb, castraveţi, 2 linguri de iaurt degresat, salată verde, ridichi Gustare: 20 g merișoare deshidratate.

Citește și: Cum procedezi ca să nu te îngrași de Sărbători

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.45/13.11.2014

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns