Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Plomba la microscop – ultima inovatie in stomatologie

Plomba la microscop – ultima inovatie in stomatologie


Folosirea microscopului dentar in realizarea plombelor permite ca dintele sa fie mult mai bine protejat, iar scoaterea nervului dentar sa fie evitata.

Cum functioneaza microscopul dentar. Microscopul este folosit atat in tratamentele de canal, cat si in tratamentele restaurative ale coroanei dentare, respectiv pentru realizarea obturatiilor estetice – interventii cunoscute sub numele de plombe estetice. „Microscopul dentar folosit in cadrul City Dent mareste campul vizual cu pana la 25 de ori, avand ca element important lumina care se propaga prin lentile, astfel incat medicul stomatolog poate observa detalii din structura dintelui, pe care nu le poate vedea cu ochiul liber”, explica dr. Rodica Ghionea, medic stomatolog, director general City Dent din Bucuresti.

Intrebarea pe care cei mai multi dintre pacienti si-o pun atunci cand sunt pusi sa aleaga intre plomba la microscop si plomba clasica este: de ce sa aleaga o metoda in detrimentul celeilalte?

Plomba la microscop salveaza nervul dintelui. „Atunci cand caria afecteaza o mare parte din dinte exista posibilitatea ca ea sa ajunga la nervul dintelui. In intentia medicului de a inlatura tesuturile alterate, se poate ajunge la camera pulpara si de aici la scoaterea nervului. Avantajul interventiei la microscop este ca, prin marirea imaginii si prin luminozitate, medicul are vizibilitatea necesara pentru a inlatura tesutul alterat, fara riscul de scoatere a nervului”, explica dr. Rodica Ghionea.

Obturatia sub microscop, intre 50 si 100 euro. Durata unui astfel de tratament realizat la microscop este mai mare in comparatie cu o interventie clasica, intre 1-2 ore in functie de gravitatea cariei dentare. Cu toate acestea, exista avantajul de a se realiza mai multe obturatii intr-o singura sedinta, rezultatele fiind exceptionale, mai ales in cazul dintilor frontali.

„Un alt plus al realizarii plombelor sub microscop este acela ca, in timpul tratamentului, dintii sunt foarte bine protejati si izolati – cu ajutorul unui dispozitiv numit DICA. Costul unei astfel de interventii este de 50-100 de euro, insa rezultatele sunt spectaculoase, calitatea tratamentului dentar fiind clar imbunatatita”, a declarat dr. Rodica Ghionea.

Comments

comments

Lasă un răspuns