Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Potiunea fantastica cu ceapa si usturoi

Potiunea fantastica cu ceapa si usturoi

Rețeta de preparare a acestei poțiuni fantastice cu ceapă și usturoi a fost descoperită într-un manuscris scris în engleza veche în Biblioteca Britanică și era recomandat pentru a trata o infecțiile. Preparată și foosită efectele ei au uimit lumea științifică, iar cercetătorii de la Universitatea din Nottingham au constatat ca acestă poțiune este eficientă în cazul infecțiilor bacteriene rezistente la antibiotice.

O echipă de medici de la Universitatea din Nottingham au tradus și explicat rețeta. Tot ai au confirmat că nu are contraindicații și este extrem de activă în a trata o gama largă de boli cu origini bacteriene.

Cum se face
Ai nevoie de ceapa bio și usturoi bio în cantități egale. Toacă marunt legumele și pune-le într-un borcan. Adaugă o cantitate egală de oțet de mere. Acoperă și lasă-le într-un loc întunecat pentru nouă zile. În fiecare zi trebuie agitat continutul borcanului. La final lichidul trebuie să fie limpede. Se strecoară și cu un tifon curat se stoarce bine sucul acumulat în ceapă și usturoi. Soluția rezultată se poate folosi ca atare în afecțiuni de natură bacteriană (de la cele pulmonare până la cistite, abcese, flegmoane, amigdalite și altele). Soluția se administrează de trei ori pe zi – două-trei lingurițe până la ameliorarea suferinței, după care se continuă cu un tratament de întreținere în doză unica (o linguriță), timp de o săptămână.

Soluția poate fi amestecată cu vaselină pură, iar crema rezultată poate fi folosită ca unguent. Testele au dovedit că soluția este mai puternică decât orice antibiotic de sinteză.

Acesta poțiune este dovada testată a faptului că unele dintre rețetele naturiste pot fi surprinzător de eficiente. Marele avantaj este că această soluție cu ceapă și usturoi nu crește rezistența bacteriilor la efectul antibiotic și nu are nici un fel de contraindicații.

Rețeta a fost prezentată la Congresul Societății Europene pentru Microbiologie, iar rezultatele testelor au fost  prezentate în revista Nature.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns